software wallet

6 najboljih softverskih kripto novčanika

Hardverski novčanik služi za držanje novca u banci, a softverski novčanik za držanje novca u novčaniku. Softverski novčanici olakšavaju korišćenje vaše kriptovalute, a istovremeno pružaju bolju sigurnost od toga da dozvolite razmeni da drži na čuvanju vašu digitalnu imovinu. Najbolji dio: softverski novčanici su besplatni za korišctenje! Pogledajte neke od najboljih softverskih novčanika koje danas možete početi koristiti.

1. Coinbase novčanik

Coinbase želi da bilo ko – bilo gdje – ima lak i siguran pristup kriptovaluti. Coinbase vidi kriptovalutu kao budućnost novca i kao katalizator za stvaranje otvorenog finansijskog sistema širom svijeta.
Danas više od 35 miliona ljudi u preko 100 zemalja vjeruje Coinbase-u da kupuje, prodaje, skladišti, koristi i zarađuje kriptovalute. Štaviše, Coinbase ima sopstveni softverski novčanik koji dodaje još jedan nivo sigurnosti.

Ono čega mnogi korisnici Coinbase-a nisu svjesni je da imaju mogućnost da koriste Coinbase Pro (ranije GDAKS) uz minimalne naknade. Ovo je odlična opcija za srednje ili napredne korisnike, a dole smo naveli prednosti i nedostatke.

Prednosti Coinbase Pro
– Naknade za trgovanje su djelić onoga što biste platili na Coinbase -u
– Više uključuje korisnički interfejs i indikatore trgovanja
– Sposobnost postavljanja tržišnih i ograničenih naloga
Nedostaci Coinbase Pro
– Neki korisnici mogu smatrati da je interfejs zbunjujući
– Postoje i drugi konkurenti sa još konkurentnijim taksama

Još jedan važan aspekt Coinbase Pro je njegova velika sigurnost. Coinbase Pro čuva 98% sredstava deponovanih na platformi u hladnjačama, pa je nemoguće da hakeri ukradu više od 2% korisničkih sredstava putem mrežnog napada.

2. Gemini

Ostanite u toku sa tržišnim trendovima, izgradite svoj kripto portfolio i izvršite svoju trgovačku strategiju pomoću Geminijevih alata koji se lako koriste. Gemini aplikacija je vodeća kripto berza u industriji za korisnike mobilnih uređaja i računara.

Možete pratiti cijene imovine i tržišne cijene u realnom vremenu bilo kada, bilo gdje. Aplikacija olakšava postavljanje upozorenja o cijenama tako da možete brzo djelovati na kretanje cijena za pojedina sredstva. Ako želite da dosljedno povećavate svoj udio u kriptu, možete zakazati ponavljajuće kupovine na bitcoinima i drugim kriptovalutama.

A Gemini se može pohvaliti vrhunskim rješenjima za sajber bezbjednost i čuvanje. Otvorite besplatni račun i prvu kupovinu izvršite za samo 3 minute.

3. BlockFi

Uz BlockFi interesni račun (BIA), vaša kriptovaluta može zaraditi do 8,6% API. BlockFi interesni račun vam omogućava da zaradite kamatu za kriptovalute na vašoj kriptovaluti koja se nalazi na BlockFi -u. Prijavite se za nalog i za manje od 2 minuta i počnite da zarađujete kamate na kriptu po svom izboru istog dana. Kamate se obračunavaju dnevno i plaćaju se mjesečno.

BlockFi kamatni račun ne zahtjeva minimalni saldo depozita da bi mogao da zarađuje kamatu. Povlačenja se često dešavaju tokom istog dana, ali BlockFi zadržava do 7 dana za obradu povučenih sredstava klijenata. Ove smjernice će se mijenjati i poboljšavati kako proizvod računa kamata raste i dobijaju se povratne informacije klijenata. Nema skrivenih naknada, nema minimalnog salda i nema razloga za čekanje.

4. Cripto.com

Depto novčanik Cripto.com je novčanik koji vam omogućava pristup potpunom paketu DeFi usluga na jednom mestu. Takođe, imat ćete potpunu kontrolu nad svojim kriptovalutama i ključevima i lako ćete upravljati sa više od 100 novčića.

Važno je da vaš novčanik lako omogućava slanje kriptovaluta željenom brzinom i mrežnom nadoknadom. Štaviše, pojednostavljena web aplikacija cripto.com omogućava vam farmiranje i zamjenu DeFi tokena direktno iz vašeg DeFi novčanika.

5. ZenGo

ZenGo je softverski novčanik dizajniran za jednostavnost upotrebe kada ste u pokretu. ZenGo novčanik je dostupan kao aplikacija u App Store-u i Google Play Store-u. Obično većina novčanika zahtjeva da zapišete početnu frazu, skup od 12-24 reči koje se mogu koristiti za vraćanje privatnog ključa u hitnim slučajevima. ZenGo podržava upotrebu biometrijskih skenera vaših pametnih telefona radi zaštite vašeg privatnog ključa.

ZenGo omogućava korisnicima da kupuju, prodaju i zarađuju kamate na brojnim kriptovalutama uz određenu naknadu. Njihova aplikacija ima moderno i jednostavno korisnički interfejs što je čini odličnim izborom za početnike i posrednike.

6. Najbolji hibrid: Exodus Bitcoin & Cripto Wallet

Exodus je softverski novčanik koji takođe podržava Trezor. Možete uštediti novac pomoću kripto novčanika, zarađujući visoke kamatne stope na bilo kojem novčiću koji ste spremili u njega. Isprobajte aplikaciju za računare ili mobilnu aplikaciju u zavisnosti od toga koja vam najbolje odgovara. Na raspolaganju je nekoliko drugih aplikacija za uštedu sa preko 145 kriptovaluta.

Osim čuvanja kovanica i zarade na kamati, možete takođe razmjeniti, poslati i primiti novčiće u bilo kom trenutku. Podrška 24 sata dnevno, velika baza znanja, česta pitanja, video zapisi i grafikoni osiguravaju da uvijek imate najbolje informacije.

Korišt́enjem ove platforme samo se naplaćuju rudarske i mrežne naknade. U suprotnom, Exodus ne naplaćuje ništa za korišctenje svog novčanika.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.