noia

Šta je to Syntropy – NOIA

Syntropy je dizajniran da riješi probleme koji preovladavaju trenutnim internet okruženjem, uključujući bezbjednost, privatnost, upravljanje, performanse, pouzdanost i iskoristivost neefikasnih resursa. NOIA token je lansiran 5. januara 2020 godine, dok je Syntropynet osnovan u 2017.

Tehnologija se decentralizuje velikom brzinom, ali sva ova decentralizacija i dalje zahtijeva javni internet da bi se povezala i komunicirala. Nažalost, internet današnjice je jako centralizovan i spriječava istinsku demokratizaciju tehnologije. Syntropy decentralizuje internet u njegovoj srži bez žrtvovanja kompatibilnosti sa trenutnim protokolima. Rezultuje u bezbjednijem, bržem internet iskustvu, koje omogućava početak stvarne decentralizacije.

NOIA token je „provodnik“ koji omogućava povezivanje i prenos podataka putem Syntropy mreže. Pošto je tehnologija prvog sloja (Layer 1), NOIA predstavlja ukupnu vrijednosti informacija prenesenih putem Web3 ekosistema. NOIA predstavlja inicijalnu finansijsku motivaciju da bi se stvorila ova mreža, a zatim bila upravljana i korištena od strane zajednice.

Sve konekcije i podaci, poslati preko bilo kojeg uređaja, se obračunavaju u tokene. Kao rezultat, token predstavlja vrijednost izvedenu od internet releja i njihove esencijalne vrijednosti unutar ovog sistema.

Važno je napomenuti da Syntropy teži ka tome da postane globalna mreža za prenos podataka. Cilj mreže je preusmjeravanje podataka za svaku konekciju, putem najboljih dostupnih ruta, u bilo koje vrijeme. Visokih performansi, sa minimalnim kašnjenjima i ultra pouzdanom konekcijom koja je dostupna momentalno. Povezuje Web 2.0 i Web 3.0 na način da omogućava aplikacijama da se povezuju direktno IP na IP adresu.

Ko su osnivači?

Syntropy je osnovao William B. Norton, Jonas Simanavicius, Domas Povailausakas i Domantas Jaskunas.
William B. Norton je saosnivač i glavni tehnički direktor za pokretanje aktivnosti pronalaženja i obezbjeđivanja adekvatnih partnera, korisnika i dobavljača, za segment NOIA softverskog rješenja poznatog kao programabilni internet.

Takođe je osnivač kompanije DrPeering. Prije ovoga, radio je kao glavni istraživač u kompaniji Console Contact Inc. i bio je vođa tima za strategiju u kompaniji IIX (Impact Investment Exchange). Takođe je radio kao internet Peering ekspert u kompaniji ETICS Advisory Panel, te je bio saosnivač i glavni tehnički direktor u kompaniji Equinix. Bio je i vođa grupe za internet inženjering tokom jedanest godina u Merit Networks, na univerzitetu u Michigan-u.

Jonas Simanavicius je saosnivač i izvršni direktor za organizaciju u Syntropy, takođe je izvršni direktor za organizaciju u kompaniji Clouder. Jonas je bio saradnik za razvoj aplikacija u JPMorgan Chase & Co, developer mobilnih aplikacija i konsultant u kompaniji Techasnapp Ltd, kao i developer mobilinih aplikacija i konsultant u kompaniji Approar Ltd.

Domas Povilauskas je saosnivač i izvršni direktor u kompaniji Syntropy i u kompaniji Tellq. Prije ovoga, bio je samozaposlen u kompaniji Trader i analizirao je finansije za Value Square i Orion Securities UAB FMI.
Domantas Jaskunas je saosnivač i zamjenik izvršnog direktora kompanije Syntropy, kao i saosnivač Tellq. Prije ovoga bio je analitičar u kompaniji SilverSea Asset Management i finansijski asistent u kompaniji Gaotime.

Gdje možete kupiti Syntropy?

NOIA token možete kupiti na Gate.io, KuCoin, Bancor Network, kao i na mjenjačnici Uniswap (V2 i V3).

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.