Velas

Šta je Velas – VLX?

Velas je najbrži EVM (Ethereum Virutal Machine) blockchain na svijetu, koji omogućava do 75 hiljada transakcija u sekundi, procesuiranih momentalno, sa najvećom bezbjednošću koja postoji, a sve ovo skoro besplatno. Velas ekosistem se sastoji od prizvoda izgrađenih na njegovom lancu, a koji predstavljaju decentralizovana i jednostavna korisnička iskustva, proizvoda otvorenog koda. Velas postaje novi premium partner Scuderia Ferrarija.

Ferrari je nedavno otkrio da će Velas Network AG biti njegov premium partner od sljedeće sezone. Kompanije su postigle višegodišnji sporazum o “kreiranju ekskluzivnog digitalnog sadržaja za Scuderijine fanove.

Ko su osnivači?

Velas predstavlja ekosistem baziran u Švajcarskoj. Osnovao ga je Alex Alexandrov 2019. godine, kripto i blockchain preduzetnik, kao i investitor. Takođe je osnivač kompanije CoinPayment – prvog svjetskog gejtveja za kriptovalute. Savjetnik je i investitor u Mind AI, dobro poznatom korejskom AI startapu. Alex je konsultant za FBI, Europol i nekoliko nacionalnih vlada, za tehnologiju, sajber bezbjednost, blockchain i AI implementaciju.

Šta Velas čini jedinstvenim?

EVM – podržava sve pametne ugovore i dApps izgrađene na Ethereumu.
Instant i jeftine transakcije – ekstremno efikasne performanse uz jako male naknade.
Velas nalog – riješenje bez šifre, koje omogućava interakciju sa blockchain aplikacijama do nivoa Google naloga i ugodnosti kao što je PayPal, bez žrtvovanja privatnosti korisnika.                                          Menadžment pristupa – sistem decentralizovanog menadžmenta pristupa, koji dozvoljava korisnicima kontrolu nad pristupnim fajlovima na IFPS-u, korištenjem nekoliko tipova enkripcije.
Velas trezor – multi valutni novčanik sa funkcionalnošću ulaganja.
MicroApps – Velas će uskoro podržavati decentralizovane aplikacije kross platformi, gdje nije samo kod (logika) sačuvana na blockchainu, neko i korisnički interfejsi.

Kako je Velas mreža obezbijeđena?

Velas blockchain se bazira na protokolu visokih performansi, koje implementiraju inovativnu vremensku arhitekturu, mehanizam za obradu transakcija, i efikasniji mehanizam konsenzusa u poređenju sa drugim blockchainima. Velas je potpuno hibridni EVM/eBPF (Ethereum Virtual Machine/Extended Berkeley Packet Filter) lanac Solane i Ethereuma, koji je naslijedio najbolje od oboje: bezbjednost, skalabilnost, visoke performanse, finaliziranje u roku od 1,2 sekunde, ekstremno niske takse i EVM/Solidity podršku.

Za šta se Velas može koristiti?

Velas novčić (VLX) se može koristiti za transakcije, plaćanja, takse i podršku konsenzusu sa dokazom o ulogu. Ulaganje dozvoljava proizvođačima blokova (validatorima i njihovim delegatorima) da obezbijede konsenzus za transakcije i prime nagrade za ulaganje, za poštenu proizvodnju blokova.

Gdje možete kupiti Velas?

Velas (VLX) možete kupiti na mnogim kripto berzama: KuCoin, Gate.io, CoinEx, Bittrex i drugim.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.