holy grail

Sveti gral za kripto trgovce: Dosljedan prosječan prinos preko 5%

Preko 2.000 tačaka podataka dosljedno demonstrira jedinstvenu istinu: cijene kripto imovine imaju tendenciju da rastu kada ovaj kvantni algoritam identifikuje bikovske uslove.

Ako posmatrate kretanje cijena kripto imovine kao niz izolovanih događaja, slika je neuredna. Naravno, neki trgovci mogu povremeno da osvoje velike jednokratne dobitke ili zahvaljujući osjećaju trenda inspirisanog memovima.

Na duge staze, međutim, većina ovih „slučajnih“ trgovaca ima tendenciju da izgubi. Zašto? Zato što moraju da izaberu velike pobjednike da bi pokrili kada izgube i promaše svoje ciljeve. Zbog toga je veća vjerovatnoća da će kripto trgovci koji koriste procese umjesto da pokušavaju da predvide događaje dugoročno napuniti svoje džepove.

Oni trguju na osnovu vjerovatnoće umjesto da se nadaju da će tamo neki Token X iduće nedelje biti paraboličan. Oni pobjeđuju na zbirnim brojevima umjesto jednokratnim “seksi” potezima. Ako biste im ponudili prosječan sedmični prinos od preko 5% na trgovinu… odgrizli bi vam ruku.

Tabela u nastavku prikazuje prosječne prinose nakon visokih VORTECS™ rezultata koje je generisala istorijska analiza Cointelegraph Markets Pro.

average time returns

 

Dobre stvari dolaze onima koji čekaju

Ovdje postoje dva nepogrješiva trenda. Prvo, što je VORTECS™ rezultat veći, to je veći prosječni prinos. Drugim riječima, što je algoritam sigurniji da su istorijski uslovi oko novčića bikovski, veća je vjerovatnoća da će ova imovina donijetii veće dobitke nakon što je taj visoki rezultat registrovan.

Drugo, vrijeme je od značaja. Algoritam je “treniran” na nejasnom vremenskom okviru sa naglaskom na identifikovanju povoljnih uslova koji se mogu materijalizovati tokom nekoliko dana.

Što više vremena prođe nakon što VORTECS™ algoritam prepozna znakove istorijski povoljnih izgleda to bolje, u prosjeku, izgledaju performanse cijene imovine. Povoljni uslovi koji se formiraju oko tokena sa visokim rezultatom dovode do najvećeg povećanja cijene nakon 168 sati (jedne sedmice) od prvog pojavljivanja na radaru algoritma.

Radite matematiku za kripto trgovinu

Povrat na investiciju od 5 ili 6% tokom jedne sedmice možda ne izgleda mnogo, u ovim danima izobilja na tržištu bikova . Nemojte se zavaravati.

Studije pokazuju da kratkoročni trgovci često gube novac. Jedan nedavni rad procjenjuje da „97% svih pojedinaca koji su opstali 300 dana“ na brazilskom tržištu fjučers akcija spada u ovu kategoriju. I druge studije su pokazale slične rezultate.

Dakle, pronalaženje algoritma koji može da generiše konstantno pozitivne prosječne prinose tokom tačno izmjerenih vremenskih perioda je – pa, može se reći Sveti gral za kripto trgovce.

Da li je nepogrješivo? Apsolutno ne. Opet, nemojte se zavaravati. VORTECS™ algoritam je dao mnogo rezultata koji su sugerisali bikovske uslove, a ipak cijene nisu uspjele da rastu.

Ono što ova tabela pokazuje je PROSJEČAN prinos u određenom vremenskom okviru nakon proizvoljnog rezultata.

Ali ono što ova tabela dokazje je da VORTECS™ radi upravo ono za šta je dizajniran. On dosljedno identifikuje tržišne uslove za specifičnu kripto imovinu koja je istorijski bila bikovska i koristi modeliranje povjerenja da bi odredio rezultat koji trgovci mogu da koriste kao nešto što im može pomoći prilikom donošenja odluka.

VORTECS™ Score ROI metodologija i pozadina

VORTECS™ Score je algoritam koji pokreće vještačka inteligencija koji je ekskluzivno dostupan članovima Cointelegraph Markets Pro.

Alat je treniran da traži istorijske obrasce promjene cijena, trgovinske aktivnosti i društveno raspoloženje oko 200+ digitalnih sredstava, upozoravajući kad god raspored ovih metrika počne da liči na one koji su se u prošlosti dosljedno pojavljivale prije povećanja cijena . Što je VORTECS™ rezultat veći u bilo kom trenutku, to je veće samopouzdanje modela.

Tabela predstavlja prosječne promjene cijena za sva digitalna sredstva koja su dostigla VORTECS™ rezultate od 80, 85 i 90 posle fiksnih intervala, od trenutka kada je ocjena prvi put registrovana. Period posmatranja je cijeli period rada platforme CT Markets Pro, od početka januara do kraja novembra 2021., ili skoro 11 meseci.
Za ovu analizu, svako sredstvo može dati samo jedno zapažanje dnevno, tj. ako novčić pređe sa 79 na 81, zatim nazad na 79 i onda ponovo na 80 u roku od nekoliko sati, računaće se samo njegov prvi ulazak na 80+.

Na ovaj način smo osigurali da analiza ne daje disproporcionalnu zastupljenost instancama promjenljivijih VORTECS™ rezultata za razliku od onih vremena kada su sredstva prelazila referentne pragove i održavala visoke rezultate duže vrijeme.

Prosječne brojke kretanja cijena koje vidite u tabeli su agregirane od stotina digitalnih sredstava koja su dostigla visoke VORTECS™ rezultate tokom posmatranog perioda od skoro 11 mjeseci.

Oni odražavaju performanse kripto imovine na tržištima bikova, medvjeda i bočnim tržištima, kako u Bitcoin sezoni , tako i tokom Altcoin sezone, i za sve vrste sredstava od DEX tokena do platformi prvog sloja i privatnih novčića.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.