Three Arrows Capital nft

Three Arrows Capital se uveliko kladi na Ethereum NFT-ove sa Fondom „Zvezdana noć“

Firma se udružila sa poznatim kolekcionarom Vincentom Van Dough-om u kupovini skupih NFT-ova sa svojim fondom Starry Night Capital.

 Ukratko

  • Hedge fond za kriptovalute Three Arrows Capital pokrenuo je fond usmjeren na kupovinu vrijednih NFT kolekcionarskih predmeta.
  • U petak su kupili Art Blocks NFT za 5,66 miliona dolara, što je novi rekord u sve većoj zbirci stvaralačkih umjetničkih djela.

Tržište NFT-a je poraslo od kraja jula, a sve veće cijene vrhunskih kolekcija poput Art Blocks-a i CryptoPunks-a, kao i sve veći obim trgovanja, sugerišu da investitori vide znakove dolara u kripto kolekcionarstvu. Kompanija Three Arrows Capital iz Singapura, očigledno veruje u to, otkrivajući danas planove za velika ulaganja u vrhunske NFT-ove.

Hedge fond za kriptovalute danas je najavio novi fond Starry Night Capital. Ovaj fond je fokusiran na „sastavljanje najbolje svijetske kolekcije NFT-ova“, prema svom Twitter profilu. Da bi to učinila, kompanija se udružila sa pseudonimnim kolekcionarom NFT-a Vincentom Van Dough-om, koji ima značajne Twitter pratioce i značajan lični NFT portfolio.

“Naša teza je jednostavna, vjerujemo da je najbolji način da se dođe do promjene kulturne paradigme koju su uveli NFT-ovi, a to je posjedovanje najboljih djela iz najpoželjnijih setova”, napisao je Vincent Van Dough danas na Twitter-u. Suasnivač kompanije Three Arrows Capital, Kyle Davies potvrdio je Decrypt-u da Starry Night Capital ima za cilj da sakupi 100 miliona dolara za novi fond.

NFT se ponaša kao vlasništvo nad digitalnom stavkom, uključujući slike, video snimke i interaktivne stavke video igara. Popularnost tržišta je eksplodirala ranije ove godine, stvarajući obim trgovanja u vrijednosti od 2,5 milijardi dolara na vodećim tržištima. Međutim, u skorašnjem oživljavanju došlo je do još većih iznosa: OpenSea je ovog mjeseca obradilo više od 3 milijarde dolara vrijednih transakcija.

Prva kupovina kompanije Starry Night Capital je kupovina Art Blocks NFT-a iz kolekcije Ringers, Dmitrija Cherniaka. Umjetničko djelo, koje je Dimitri stvorio na Ethereum blockchainu putem algoritma, u petak je prodato za 1.800 ETH (5,66 miliona dolara). To je najveća prodaja na sekundarnom tržištu do sada za Art Blocks NFT. Ova prodaja je pobijedila prošlonedeljni rekord djela iz projekta Fidenza, Tiler Hobbs-a, koji je prodat za 3,3 miliona dolara ETH-a.

Novčanik koji drži Ringers NFT, takođe sadrži brojne druge NFT umjetničke blokove, uključujući Fidenzu koja je kupljena za 320 ETH (1,07 miliona dolara) 20. avgusta. Prema podacima iz CryptoSlam-a, Art Blocks je do sada stvorio obim trgovanja u vrijednosti od 647 miliona dolara. Velika većina ove prodaje (553 miliona dolara) dogodila se u avgustu. Decrypt je prošle nedelje istraživao uspon i nedavni uspijeh Art Blocks-a.

Prema Van Dough-u, Starry Night planira pokrenuti obrazovne sadržaje usredsređene na NFT, istaknuti nadolazeće umjetnike, učiniti svoja umjetnička djela dostupnim putem virtuelnih galerija i pokrenuti fizičku galeriju u „velikom gradu“ do kraja ove godine. Zanimljivo je da je izvršni direktor kompanije Three Arrows, Zhu Su, u petak na Tvitteru objavio fotografije umjetničkih blokova (NFT slike), uključujući i pomenuti komad Ringersa, prikazane na velikom ekranu u Shibuya u Tokiju.

Na veb stranici Three Arrows Capital, navedena su ulaganja u brojne kriptovalute (kao što su Bitcoin, Ethereum i Dogecoin) i DeFi protokole (uključujući SushiSwap i Aave), kao i platformu za pozajmljivanje kriptovaluta BlockFi i, između ostalih, fond Multicoin Capital. Firma je takođe prijavila veliki udio u Grayscale Bitcoin Trust-u još u januaru, koji je držao skoro 38,9 miliona akcija ili oko 6,1% ukupnih izdatih akcija u vrijeme objavljivanja.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i spekulativno, pa ovaj članak nije preporuka vlasnika stranice ili pisca da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke uvijek treba konsultovati kvalifikovanog stručnjaka. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovde sadržanih informacija.