panama 0

Top 30 banaka u Panami je ‘Bitcoin friendly’ i pozdravlja kripto usluge

Panamska banka Towerbank otvara svoja vrata Bitcoin i kripto klijentima u nizu tvitova i memova.

Panamski put ka usvajanju kriptovaluta ubrzava. Towerbank, panamska finansijska institucija sa preko 200 zaposlenih i 40 godina bankarskog iskustva, proglasila se Bitcoin (BTC) friendly, otvarajući put kripto računima.

U seriji tvitova i curenja informacija sa blockchain sastanka u glavnom gradu Paname, Panama Cityju, banka otvara vrata kripto zajednici. Tokom blockchain sastanka koji su u četvrtak organizovali Digitalna trgovinska komora i Panama blockchain, predstavnici Towerbanka pozvali su kripto entuzijaste da otvore račune u banci.

Navodno, Gabriel Campa, potpredsjednik proizvoda za Towerbank, rekao je da kripto klijenti neće trpjeti „nedostatke“ kojima bi, obično, građani Paname bili podložni kada bi izvršavali kripto aktivnosti u banci.

Cristobal Pereira, izvršni direktor Latam Blockchain Summit-a i učesnik sastanka sa Towerbankom i Campom, rekao je: “Towerbank je kripto-prijateljski”. U tvitu je naveo da kripto entuzijasti mogu „bez straha doći da otvore račune i polažu isplate sa berzi“.

panama 1

U subotu je na službenom tviter nalogu Towerbanke objavljeno: “Zdravo, kripto zajednice!” kako bi potvrdili glasine da je 30 najboljih panamskih banaka otvorilo vrata kripto entuzijastima u Latinskoj Americi. Tvit je od tada okačen na profilu.

Navodno su transakcije vezane za kriptovalute ograničene na do 5.000 dolara mjesečno, a banka ne nudi direktne kriptovalute. Do danas, ovaj potez je gest kripto zajednici da se digitalna sredstva ispod određenog iznosa mogu koristiti u banci bez prepreka.

Towerbank je od tada ponovo objavljivala tvitove sugerišući da će klijenti moći da povežu svoje kripto račune, kao što je Binance, direktno sa svojim bankovnim računima u Towerbanku, ali zvanična izjava nije data.

Nalet pro-kripto osjećaja uzburkao se u Panami, ali predsjednik je u maju najavio da račun za kriptovalute neće uskoro doći. Za neke komentatore, pro-kripto potez banke nije samo sredstvo za potkopavanje loše reputacije koju kripto trpi, već i za diverzifikaciju baze klijenata, šireći se na kripto zajednicu orijentisanu na novac.

Konačno, banka je odvezla kući svoje Bitcoiner akreditive kada je Tviter nalog retvitovao meme koji je kreirao Bitcoiner Aldo Antinori.

panama 2

U tvitu, vodeća konstrukcija Towerbanka, koja se nalazi u finansijskoj četvrti Panama Cityja, nosi laserske oči koje su uobičajene za Bitcoin.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.