joe

Povlačenje Joe Bidena izbrisalo je 67 miliona dolara kripta za 30 minuta

Povlačenje američkog predsjednika Joea Bidena iz utrke za predsjedničke izbore 2024. dovelo je do oštrog pada kriptovaluta nakon čega je uslijedila skoro trenutna korekcija, što je izazvalo velike likvidacije.
Skoro 67 miliona dolara dugih pozicija sa leveridžom likvidirano je sa tržišta kriptovaluta u roku od 30 minuta od povlačenja predsednika Sjedinjenih Država Joe Biden iz trke za predsedničke izbore u SAD 2024.

Velike likvidacije, koje su se dogodile između 17:30 i 18:00 UTC 21. jula, pokrenute su naglim padom cijene Bitcoina od 2,3% na 65.880 dolara, prema platformi CoinGlass.
Međutim, Bitboin se brzo oporavio, dostigavši ​​24-satni maksimum od 68.480 dolara, zbog čega su trgovci izloženi kratkim pozicijama s leveridžom izgubili ukupno 34 miliona dolara.

“Biden nije bio kredibilan da pobijedi Trumpa, tako da bi alternativni kandidat mogao ograničiti Trumpove šanse”, rekao je Markus Thielen, osnivač firme 10x Research. “Ali ne postoji vjerodostojna alternativa… otuda BTC pumpa.” Thielen je rekao da je “ogromna” narudžba za kupovinu takođe stigla na tržište u to vrijeme, što je doprinijelo oštrom oporavku.

Tokom šireg vremenskog okvira od 12 sati, više od 81,1 miliona dolara i 53,4 miliona dolara na dugim i kratkim pozicijama izbrisano je između 10:00 i 22:00 21. jula.

Likvidacije su uključivale 43,8 miliona dolara u Bitcoinu, 31,1 milion dolara u eteru i 8,6 miliona dolara u vrednosti Solane.
Kombinovane likvidacije, u ukupnom iznosu od 134,5 miliona dolara, bile su najveće u periodu od 12 sati od 8. jula. Većina likvidacija se dogodila na Binance-u i OKX-u, sa ukupnom vrijednošću od 64,5 miliona dolara i 44 miliona dolara. Potpredsjednica SAD Kamala Harris smatra se vjerovatnom zamjenom za Bidena kao kandidata Demokratske stranke za predsjednika.

Bitcoinom se trguje na 67.850 dolara u vrijeme objavljivanja, što je porast od 0,55% u posljednja 24 sata.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.