k

Kamala Harris će predstaviti kampanju podrške za kriptovalute i kanabis

Čini se da kandidatkinja Demokratske stranke dodatno prihvata kriptovalute sa svojom “Ekonomijom prilikama”.
Kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i trenutna potpredsjednica Kamala Harris nastavlja se udvarati zajednici kriptovaluta kao dio svog programa „Ekonomije prilika“.

Za 14. oktobar, planirano je da razgovara sa grupom crnih preduzetnika u Eriju u Pensilvaniji, gde njen dnevni red pokazuje da će razgovarati o svojoj podršci malim preduzećima u vlasništvu crnaca, regulaciji kriptovaluta i digitalne imovine, kao i o legalizaciji kanabisa na federalnom nivou.

Cedric Richmond, kopredsjedavajući u Harisinoj kampanji, rekao je da je najava potpredsjednice dio njenog obećanja o “Ekonomiji prilika”, prema izjavi datoj lokalnoj podružnici NPR-a u New Hampshireu.

Prema Ričmondu, Haris nastoji da dobije podršku birača od crnaca obećavajući da će izgraditi ekonomiju „gde su crnci opremljeni alatima za napredovanje, kupovinu kuće, obezbeđivanje porodica, pokretanje biznisa i stvaranje bogatstva. ”

Čini se da je Harrisin imidž kao dijela navodnog američkog anti-kripto režima omekšao otkako je njena kampanja ozbiljno počela.

Suosnivač Ripplea Chris Larsen dao je XRP vrijedan otprilike milion dolara u vrijeme donacije predsjedničkoj kampanji Harris-Walz 2024.

Neki, očigledno, vide Harris kao kandidata za kriptovalute spremnu da radi na dvostranačkom zakonodavstvu za regulisanje digitalne imovine i industrije kriptovaluta. Međutim, ne prihvataju svi u zajednici takozvani “kripto pivot” Harisove kampanje.

k1
Izvor: Matt Hogan

Međutim, dokumenti na web stranici kampanje Harris koji se odnose na događaj Erie, Pennsylvania, koriste nešto drugačije formulacije, navodeći da će oni koji “posjeduju” kriptovalutu takođe biti zaštićeni, što implicira da njen plan uključuje zaštitu vlasništva nad kriptovalutom umjesto da ga ograničava ili eliminira. :

„Podrška regulatornom okviru za kriptovalute i drugu digitalnu imovinu kako bi crnci koji ulažu i posjeduju ovu imovinu zaštićeni.”

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.