binance bilion

Binance ima za cilj izdvojiti milijardu dolara za fond za oporavak kriptovaluta

Izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao namjerava prikupiti milijardu dolara u fond za oporavak kripto industrije.

Binance namjerava izdvojiti milijardu dolara za predloženi fond za oporavak industrije, dok je njegov izvršni direktor otkrio namjeru u novoj ponudi za imovinu bankrotirane kompanije za pozajmljivanje kriptovaluta Voyager od strane njenog poslovanja sa sjedištem u Sjedinjenim Državama.

U razgovoru za BloombergTV 24. novembra, izvršni direktor Binancea, Changpeng Zhao, dotakao se brojnih tema koje su se dogodile u jednom burnom mjesecu za ekosistem kriptovaluta.

Glavni među njima bio je Binanceov predloženi fond za oporavak industrije, koji ima za cilj pružanje finansijske podrške obećavajućim projektima prilikom finansijskih problema. Osnivač berze predstavio je ideju nakon sada već zloglasnog kolapsa FTX-a.

Zhao je rekao da bi detalji o fondu trebali biti objavljeni na blogu berze u narednim danima, usvajajući prilično “labavu” strukturu sa doprinosima drugih članova ekosistema kriptovaluta:

„Bilo je nekoliko puta o tome kako to strukturirati – da li ćemo to učiniti slobodnim ili stvarnim fondom? Mislim da idemo s labavim pristupom gdje će različiti igrači u industriji doprinijeti kako žele.”

Fond će biti javno vidljiv prema generalnom direktoru Binancea, a doprinositelji će slati sredstva na centralnu, transparentnu blockchain adresu. Zhao je takođe napomenuo da se očekuje da će fond početi s radom prije kraja 2022. godine, dok je predstavio šestomjesečnu mapu puta u okviru koje očekuje oporavak industrije.

U izvještaju se takođe navodi da je Binance.US zainteresovan za novu ponudu za imovinu koja pripada sada bankrotiranom Voyager Digitalu. Kreditna firma je bila jedna od nekoliko kompanija koja je propala nakon kolapsa Terre u maju 2022.

Izvršni direktor Binancea je takođe rekao da će berza razmotriti drugi pogled na neku imovinu ili poslove koji pripadaju FTX-u. Binance je razmatrao dogovor o otkupu berze Sam Bankman-Fried prije njenog spektakularnog kolapsa u novembru 2022.

Zhao je rekao da je FTX uložio u brojne projekte, od kojih bih se neki mogli i spasiti i biti od interesa ako i kada postanu dostupni.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.