halving

Bitcoin se približava ‘ciljnoj zoni’ prije polovljenja BTC-a

 

Akcija cijene BTC-a tek treba dostići dugoročni cilj jednog Bitcoin trejdera, ali “strpljenje je ključno”, kaže on gotovo godinu dana kasnije.
Bitcoin se približava ključnom Fibonaccijevom nivou povratka koji bi mogao označiti vrh njegovog “poraza prije polovljenja”.

To je prema popularnom trgovcu na društvenim mrežama Titan of Crypto, koji je 19. novembra ponovio ciljanu cijenu BTC-a prije polovljenja od 50.000 USD. Trgovac: 39 000 USD je donja granica ciljane cijene BTC-a prije polovljenja Bitcoin se suočava sa snažnim otporom i vraća se na granicu od 40.000 dolara; nekoliko pokušaja da se probije propalo je prošle sedmice.

Kao što je pisao Cointelegraph, područje odmah ispod takođe ima značaj za ukupnu profitabilnost tržišta, s 39 000 USD vjerojatno prelomnom točkom za one koji su kupili tokom bikovskog tržišta 2021. Titan of Crypto takođe je označio 39.000 dolara kao važnu granicu — ovaj put, međutim, kao dno gdje bi BTC/USD trebao završiti prije događaja polovljenja subvencije bloka u aprilu 2024.

“Povećanje prije polovljenja o kojem sam vam govorio prije godinu dana uskoro će dostici ciljnu zonu između 39 i 50 hiljada dolara”, rekao je X pretplatnicima, dodajući da je “strpljenje ključno”.

Ažuriranje se pozivalo na izvornu objavu iz decembra 2022., kada se Bitcoin još uvijek pripremao za oporavak od dvogodišnjeg najnižeg nivoa od 15.600 USD. Zatim je Titan of Crypto upotrijebio Fibonaccijeve nivoe promjena da predvidi vrhunac do 50 000 USD prije polovljenja  — u to vrijeme povećanje od 220%.

“Svaki ciklus BTC-a imao je porast prije nego što je došlo do njegovog polovljenja. Ti su porasti dostigli vrhunac unutar 61,8%-78,6% Fibonaccijevog područja povratka,” dio je komentara koji je zabilježen u to vrijeme.

halving1
BTC/USD grafikon s Fibonaccijevim podacima o povratku. Izvor: Titan of Crypto/X

Konsenzus raste dok se Bitcoin penje

Druga predviđanja cijena BTC-a daju slične ciljeve prije polovljenja.

Filbfilb, suosnivač paketa za trgovanje DecenTrader, nastavlja spominjati područje od oko 46.000 dolara kao “vjerovatno”, uprkos tome što ne umanjuje vjerovatnost pada cijene BTC-a između sada i tada.

Međutim, šta bi se moglo dogoditi nakon polovljenja, za mnoge je više optimistično pitanje, s predviđanjima koja uključuju 130.000 dolara ili više do kraja 2025. godine.

U međuvremenu, što je neposredna negativna strana, 30.900 dolara ušlo je kao donja granica za sljedeću potencijalnu korekciju Bitcoina. Pomak niže radi testiranja likvidnosti, neki tvrde, bio bi zdrav, kao i klasični dio uzlaznih trendova na Bitcoin tržištu.

BTC/USD trenutno se trguje po 36 500 USD, prema podacima iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView, nakon bočnog praćenja  tokom vikenda.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.