halving

Kako će polovljenje Bitcoina uticati na cijenu BTC-a i da li je DeFi mrtav?

 

Izvršni direktor naloga Blockware Solutions David Gamble rekao je voditelju Market Talksa Rayu Salmondu da će kripto tržište dostići tržišnu kapitalizaciju od 10 biliona dolara u narednih nekoliko godina.

U najnovijoj epizodi Market Talks, voditelj Ray Salmond razgovarao je s izvršnim direktorom naloga Blockware Solutions Davidom Gambleom o budućnosti rudarenja bitcoina, očekivanjima za cijenu kriptovalute i njegovim stavovima o tome kako sektor decentralizovanih finansija (DeFi) treba da se razvija.

Gamble je sebe opisao kao čvrstog vjernika u DeFi ali je dodao da protokoli unutar industrije moraju pronaći načine da inkorporiraju tokeniziranu imovinu iz stvarnog svijeta umjesto da se oslanjaju na plaćenički kapital i privlačnost likvidnog uloga. Prema Gambleu, stalan ulazak institucionalnih investitora, pa čak i centralnih bankara koji eksperimentišu sa tokeniziranim obveznicama i drugom imovinom koja donosi prinose, mogao bi biti korak u pravom smjeru.

Najbolje vrijeme za kupovinu Bitcoina je sada

Polovljenje bitkoinske blok nagrade je za manje od 300 dana, a mnogi investitori očekuju da će cena BTC-a ići parabolično – iako ovaj ishod nije zagarantovan. Polovljenje ima tendenciju da uvede dodatnu dozu volatilnosti u cijenu Bitcoina i može privremeno rezultirati izazovnim vremenima za Bitcoin rudare. Upitan o “najboljem vremenu za kupovinu Bitcoina”, Gamble je rekao da vjeruje da bi investitori trebali pokušati da ga kupe kad god mogu. Prema Gamble-u, kripto sektor ide ka tržišnoj kapitalizaciji od 10 biliona dolara u narednih nekoliko godina, a ako se postigne takva prekretnica, biće vjerojatno da će njihova vrijednost značajno porasti.

Gamble je objasnio da su neki od problema likvidnosti i nabavke opreme koji su mučili ovaj sektor i Bitcoin rudare u prethodnim tržišnim ciklusima riješeni ASIC tržištima koja povezuju kupce s prodavcima. Ova tržišta pomažu rudarima da nabave opremu i pokrenu operacije brže nego ikad prije, a ako rudar doživi finansijsku nevolju, takođe je lakše istovariti opremu kako bi povećao likvidnost.

U osnovi, prisustvo bolje infrastrukture, zreliji pristup učesnika kripto tržištu i prisustvo institucionalnih investitora jasne su osnove na kojima investitori mogu izgraditi tezu ulaganja, smatra Gamble.

Da biste čuli više o Gambleovim razmišljanjima o budućnosti prostora za rudarenje Bitcoina, cijeni BTC-a i utjecaju nadolazećeg prepolovljenja, uključite se u najnoviju epizodu Market Talks.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.