Borba između kripta i vlada država tek počinje

Kripto industrija mora da se pripremi za povećan pritisak od strane država jer se države grčevito bore za monopol nad novcem, izjavio je izvršni direktor kompanije ShapeShift – Erik Voorhees.

Uprkos ogromnom regulatornom pritisku sa kojim se kriptovalute susreću u Sjedinjenim Državama, borba između Sjedinjenih Država i kripto industrije je tek počela.

Prema Voohrees-u, vlasti u Sjedinjenim Državama još uvijek ne vide kripto kao egzistencionalnu prijetnju sistemu i trenutno povećavaju pritisak na kripto industriju, zbog prošlogodišnjih problema i prevara od strane nekoliko kripto berzi.

„Oni kripto vide kao prostor za prevare i tu mogu ispasti heroji ukoliko počiste ovaj nered,“ izjavio je Voohrees.

Prema Voohrees-u, kripto mora ući u sve pore društva prije nego što vlade krenu u potpuni napad. Tada će “biti kasno” za vladine službenike da se okome na kriptovalute jer će previše ljudi biti svjesno njihovih vrijednosti i upotrebe.

Voohrees ne sumnja da će kripto pobijediti u borbi za srca i umove ljudi, djelomično zato što je kripto oslobođen od ograničenja kada su u pitanju tokovi novca u tradicionalnom finansijskom sistemu.

„Kapital se ulijeva tamo gdje je otpor manji a to je kripto svijet, kapital se kreće besplatno, kreće se bez problema,“ naglasio je Voohrees.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.