buy sell crypto

Crypto.com i Silvergate omogućavaju institucijama da kupuju i prodaju kriptovalute za dolare (USD)

Silvergate je glavna kripto banka poznata po tome što pomaže u lansiranju El Salvadorovog kripto novčanika Chivo.

Glavna berza kriptovaluta Crypto.com nastavlja da proširuje svoja kripto rješenja novim partnerstvom sa kalifornijskom državnom bankom Silvergate.

Crypto.com je u utorak objavio da sarađuje sa Silvergateom kako bi omogućio institucionalnim klijentima da deponuju i povuku se sa berze koristeći američki dolar (USD).

Prema saopštenju, bankovni transferi na i sa berze Crypto.com sada su dostupni institucionalnim investitorima. Uz pomoć Silvergate-a, institucionalni klijenti mogu da prenose USD između svojih bankovnih računa i Crypto.com bez ikakve naknade.

Nova funkcija je omogućena preko Silvergate Exchange mreže. To je platforma za plaćanje koja korisnicima omogućava da trenutno šalju američke dolare u bilo koje doba dana. Ova funkcija će biti dostupna institucionalnim klijentima na svim dostupnim tržištima, navodi se u saopštenju.

Suosnivač i izvršni direktor Crypto.com Kris Marszalek rekao je da je nova funkcija „veoma tražena“ i da podržava viziju kompanije da ubrza prelazak svijeta na kriptovalute. „Uzbuđeni smo što radimo sa Silvergate-om kako bismo našim institucionalnim klijentima pružili dodatno rješenje za uključivanje/isključivanje rampe“, dodao je on.

Kao što je ranije objavljeno, Crypto.com radi sa izdavačem stabilnih kovanica USD (USDC) Circle kako bi obezbedio depozite i povlačenja u USD na svojoj platformi.

Crypto.com je pokrenuo isplate putem bankovnih transfera u USD za institucionalne klijente u više od 60 zemalja preko Circle API-ja u avgustu. Berza je ranije bila u partnerstvu sa Circleom kako bi omogućila depozite u USD i USDC transfere za korisnike u više od 30 zemalja.

Silvergate je kripto-fokusirana banka poznata kao izdavalac Facebook-ove digitalne valute Diem USD, koja još nije pokrenuta, i menadžer njene rezerve. Banka je takođe pomogla u pokretanju bitcoin (BTC) novčanika Chivo u El Salvadoru koji podržava vlada, djelujući kao odgovorno lice za olakšavanje transakcija Chivo-a u američkim dolarima.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.