deut

Deutsche Bank koristi Taurus za globalne usluge čuvanja kriptovaluta

 

Deutsche Bank je spremna da ponudi klijentima opcije čuvanja kriptovaluta kroz partnerstvo sa platformom za infrastrukturu kriptovaluta Taurus.

Njemačka banka je bila jedna od nekoliko kompanija koje su investirale u krug prikupljanja sredstava Serije B za Taurus u februaru 2023. godine u iznosu od 65 miliona dolara. Kompanija nudi infrastrukturu poslovnog ranga za izdavanje, upravljanje skrbništvom i trgovinu kriptovalutama, tokeniziranom imovinom, nezamjenjivim tokenima i drugim digitalnim imovinama.

Prema suosnivaču kompanije Taurus Lamine Brahimi, partnerstvo je prošlo kroz “temeljnu i vrlo detaljnu” analizu prije nego što je njemačka banka odlučila koristiti svoje infrastrukturne usluge:

Počelo je krajem 2021. i završilo se negdje 2022. Dobili smo posao prije nekoliko kvartala.”

Deutsche Bank je pripremala planove za pružanje usluga čuvanja i trgovanja kriptovalutama svojim klijentima u posljednje tri godine. Banka je nedavno podnijela zahtjev za licencu za čuvanje digitalne imovine od njemačkog finansijskog regulatora, Federalnog nadzornog tijela za finansije, u junu 2023.i nastavlja s planovima da svojim klijentima nudi pristup tržištima i imovini u kriptovalutama.

Brahimi je potvrdio da je sporazum globalnog opsega, pri čemu Taurus pruža tehnologiju za skrbništvo i tokenizaciju u skladu s lokalnim regulatornim zahtjevima.

Najavljujući partnerstvo, šef globalnih službi za hartije od vrijednosti Deutsche Bank, Paul Maley, rekao je da se očekuje da će prostor za kriptovalute porasti na trilione dolara u imovini i da će vjerovatno postati prioritet za investitore i institucije.

U međuvremenu, ogranak Deutsche Bank za upravljanje imovinom, DWS Group, navodno je vodio razgovore o ulaganju u dvije različite kriptovalute sa sjedištem u Njemačkoj u februaru 2023. – dobavljača proizvoda za kriptovalute Deutsche Digital Assets i u platformu za kreiranje tržišta Tradias.

Deutsche Bank Singapore i Memento Blockchain nedavno su završili provjeru koncepta pod nazivom Project DAMA (Digital Asset Management Access), koji omogućava upravljanje digitalnim sredstvima u tokeniziranim vrijednosnim papirima.

Osnovan u Švicarskoj 2018. godine, Taurusov krug serije B je predvodio Credit Suisse i uključivao je Deutsche Bank uz Arab Bank Switzerland, što ukazuje na veliko interesovanje tradicionalnih finansijskih banaka.

Najava njihovog kruga Serije B takođe je jasno ocrtala Taurusov cilj da služi bankama „tier 1“ u Evropi. Brahimi je takođe rekao da platforma opslužuje blizu 30 banaka, pri čemu većina poslova ide “izvan kriptovaluta” i uključuje tokenizaciju kapitala, duga i drugih proizvoda.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.