dt

Deutsche Telekom objavljuje planove za rudarenje bitcoina 

 

Planovi Deutsche Telekoma i proširenje Web3 prate njegovu nedavno uspostavljenu poziciju validatora na Fetch.ai decentralizovanom blockchainu.
T-Mobile Deutsche Telekom najavio je da namjerava započeti rudarenje Bitcoina, proširujući svoje tekuće aktivnosti bazirane na kriptogramu.

Telekomunikaciona firma upravlja Bitcoin čvorom od 2023. godine i trenutno koristi Bitcoin Lightning Network čvorove.

Govoreći na samitu BTC u Pragu, Dirk Röder, šef Web3 infrastrukture i rješenja u Deutsche Telekomu, rekao je:

„Volim da vam otkrijem malu tajnu da ćemo se uskoro uključiti u digitalnu monetarnu fotosintezu.
Bivši saradnik Joseph Hall, pitao je Rödera da li može elaborirati značenje “digitalne monetarne fotosinteze”, “Možemo.”

dt1
Izvor: Daniel Sempere Pico

T-Mobile je već izvorni Web3

Firma je aktivno uključena u Web3 kao Polygon validator od juna 2023. godine, uspostavljajući svoju poziciju da iskoristi svoju opsežnu infrastrukturu i osigura nove tokove prihoda. Kao jedan od 100 validatora, Deutsche Telekom je više od godinu dana pružao usluge zalaganja i validacije na Polygonu i pomogao u podršci mehanizmu konsenzusa o dokazu o udjelu na platformi.

Fetch.ai validator od februara

U februaru, Fetch.ai, platforma decentralizovane veštačke inteligencije (AI), udružila se sa Deutsche Telekomom kako bi uspostavila korporativnu vještačku inteligenciju. Kao validator na blockchainu Fetch.ai, telekomunikaciona firma pomaže u podršci Fetch.ai-ovim autonomnim agentima vođenim vještačkom inteligencijom. Ovi autonomni agenti pružaju usluge u zdravstvu, automobilskoj industriji, upravljanju lancem nabavke i digitalnim identitetima tako što upravljaju resursima, obavljaju transakcije i analiziraju prometne tokove.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.