Ekonomista Alex Krüger objavio upozorenje za Bitcoin i Ethereum – Predviđa kada će početi sledeći reli

Ekonomista i kripto trejder, Alex Krüger, izjavio je da će Bitcoin (BTC) i Ethereum (ETH) vjerovatno još izgubiti na cijeni, ali takođe je mišljenja da je novi kripto reli na vidiku.

Krüger je rekao svojim pratiocima na tviteru da je ovaj pad cijena realan odgovor tržišta na ukidanje usluge zalaganja kripto berze Kraken, od strane Komisije za hartije od vrijednosti Sjedinjenih Država.

Krüger predviđa da će kripto tržište ponovo krenuti sa rastom, kroz svega nekoliko dana.

„Brzi pregled kripto tržišta. Još uvijek ne povećavam poziciju za trgovanje. Mislim da će sledeći bull run krenuti sa CPI podacima (Consumer Price Index) ili krajem sledećeg mjeseca. BTC i ETH i dalje imaju okrugle nivoe ispod trenutne cijene koje trebaju da probiju. Uopšte nemam stres zbog tržišta. Vidim ovo kao zdravo povlačenje cijene. Mjenjam sentiment u bear samo ukoliko CPI bude veći od 0,2%.“

CPI prati promjenu inflacije u Sjedinjenim Državama tokom određenog vremenskog perioda i treba da bude objavljen 14. februara. Ovo je podatak koji trejderi prate i koji im daje indikaciju kakav je sledeći potez Federalnih Rezervi u smislu borbe protiv inflacije. Vrijednost CPI indeksa ispod očekivanja konsenzusa se obično posmatra kao bullish signal, jer bi mogao natjerati FED da razmisli o pauziranju agresivnog podizanja kamatnih stopa.

Krüger takođe predviđa da će SEC sada krenuti u napad na Coinbase kripto berzu, zbog usluga zalaganja.

„Mislim da će SEC definitivno krenuti na Coinbase. Sada ulazimo u zonu stagnacije prije CPI podataka. Mislim da cijena neće ići na gore prije ovoga. Izgleda da će akumulacija trajati dvije sedmice i nakon toga cijena će da skoči.“

Prema Krügeru, potez SEC-a prema američkim kripto berzama bi kasnije mogao imati pozitivan uticaj na kripto industriju.

„Zabrana američkim berzama da nude zalaganje tjera zalaganje ka off-chainu ili van Sjedinjenih Država. ETH više nije centralizovan i pod pritiskom američkih regulatora. Decentralizovan ETH je bolji ETH.

Vidjećemo šta će se dogoditi za nekoliko sedmica, slično kao što se dogodilo kada je Kina zabranila BTC (prošli put). Ovo je dobro je se sada rudarenje Bitcoina koncentriše u Sjedinjenim Državama umjesto u Kini.

 

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija