ether test

Ethereum testnet spajanja uglavnom uspješno

Probe spajanja na testne mreže su od suštinskog značaja kako bi se omogućilo Ethereum programerima i nezavisnim projektantima da shvate šta mogu očekivati ​​kada se stvarno spajanje dogodi.

Ethereum je sada završio svoje pretposljednje veliko ispitivanje spajanja na javnoj testnoj mreži Sepolia, utirući put prelasku na mehanizam konsenzusa proof-of-stake (PoS).

Iako je ocijenjeno uglavnom uspješnim, nije bilo bez incidenata.

Završno ispitivanje spajanja trebalo bi da se dogodi na Goerli mreži u narednih nekoliko sedmica prije nego što zvaničnom spajanju na glavnoj mreži Ethereum bude odobreno.

Ethereum edukator Anthony Sassano, koji je bio domaćin Sepolia Merge livestreama na YouTube-u 6. jula, potvrdio je na Twitteru da je tranzicija Mergea prošla “uspješno” i dodao da će testnet biti praćen u narednih nekoliko dana.

ether test 1

Terence Tsao, programer Ethereum protokola, također je rekao da je sama tranzicija Merge bila uspješna, ali je primijetio da je oko 25-30% validatora otišlo van mreže nakon spajanja zbog “pogrešnih konfiguracija”. Međutim, dodao je da “štucanje neće odgoditi spajanje”.

ether test 2

Superphiz, jedan od osnivača zajednice ETHStaker, upozorio je tokom streama da stvarni uspjeh spajanja neće biti poznat “nekoliko sati ili čak do sutra”.

Završno ispitivanje će se održati na Goerli test mreži. Superphiz je dodao da će vrijeme spajanja zavisiti od pregleda Sepolia testa.

Testnet merge je oblik “generalne probe” koji je neophodan kako bi se omogućilo Ethereum programerima i nezavisnim programerima projekata da shvate šta mogu očekivati ​​kada se stvarno spajanje dogodi.

Tokom livestreama, suosnivač Ethereuma Vitalik Buterin priznao je da će jedan od izazova s ​​kojima se suočava glavna mreža spajanje uključivati ​​”mnogo više infrastrukture treće strane koja nije prisutna na test mrežama”.

„Dakle, možda će postojati takvi nekritični problemi koji će se samo pojaviti u spajanju koje ne možemo uhvatiti s ovim testovima. Postoji mnogo perifernih uređaja koji se jednostavno ne testiraju i to je neizbježno i vjerovatno je u redu .”

U međuvremenu, na berzi…

Uprkos vijestima, Santiment je upozorio na potencijalnu rasprodaju ETH-a sa ukupnim zalihama ETH-a na berzama koje će dostići novi maksimum od 13,8% 4. jula, najviše od 3. januara 2022. godine.

ether test 3

Od 7. jula, procenat je blago opao sa oko 13,25% ukupne ponude ETH na berzama.

Cijena Ethereuma (ETH) je trenutno na 1.186 dolara u vrijeme pisanja ovog teksta.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.