tornado

Haker poznat kao Remilia prebacuje 4,3 miliona dolara u Tornado Cash

Dana 16. marta, milione dolara vrijedni nezamenljivi tokeni i Eter su ukradeni iz Remilia DAO i prebačeni na nepoznatu adresu novčanika.

tornado1
Adrese povezane sa Remilia hakom. Izvor: CertiK

Haker odgovoran za eksploataciju Remilie u vrijednosti od 4,3 miliona dolara u martu je izvukao ukradenu kripto imovinu preko kripto miksera Tornado Cash.

Kompanija za analizu blokova CertiK je 17. juna obavijestila da je 1.209,5 ethereuma u vrijednosti od oko 4,3 miliona dolara deponovano u Tornado Cash. Prema CertiK-u, imovina je pronađena na više adresa povezanih sa hakom Remilia 16. marta. Remilia je decentralizovana autonomna organizacija (DAO) odgovorna za kolekciju Milady Maker non-fungible tokena (NFT).

Haker prodaje NFT-ove povezane sa Milady

Kripto imovina je deponovana na platformu za miksanje oko tri mjeseca nakon hakovanja Remilie.

Dana 16. marta, osnivač Remilije i Milady Krishna Okhandiar, takođe poznat kao Charlotte Fang, tvrdio je da su hakovani. Izveštaj je došao pošto su značajni iznosi ETH i NFT prebačeni u novčanik koji je likvidirao imovinu nakon što ih je primio. Incident je naglasio nalog pod nazivom Dumpster DAO na X, koji je podijelio snimak ekrana osnivača Remilije koji prijavljuje hak. X nalog je takođe dijelio adresu na koju su primljena sredstva iz novčanika povezanih s Remilia.

Blockchain podaci su pokazali da je adresa prodala NFT-ove povezane sa Milady, uključujući uložena sredstva NFTx-a, i prenijela milion dolara u ETH na drugu adresu.

Milady memecoin pretprodaja

Dva dana nakon hakovanja, memecoin koji odaje počast Milady NFT uspješno je obavio pretprodaju na mreži Solana. Dana 18. marta, meme token Milady Wif Hat (LADYF), koji je inspirisan memecoin-om Dog Wif Hat (WIF), privukao je 91.486 Solana samo dva sata nakon objave, što je u to vrijeme vrijedilo 18,7 miliona dolara.

Budući da je pretprodaja bila prevelika, tim je najavio da će vratiti sav dodatni SOL pošiljaocima. Od tada, cijena imovine je depresirala, dostigavši ​​novi rekord od 0,00001703 dolara 14. juna.

Na svojoj web stranici, kreatori memecoina su pojasnili da nisu povezani sa Charlotte Fang i Milady Maker NFT. “Ovaj token jednostavno odaje počast NFT kolekciji koju svi volimo i prepoznajemo”, napisali su.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.