ether vs bitcoin 0

Hoće li Ethereum ikada nadmašiti Bitcoin?

Od predviđanja da će ETH prestići BTC 2030. do kategoričkog odbacivanja te misli, kripto Twitter je ponudio svoje poglede na temu da ETH postane najbolja kriptovaluta.

Dok Ethereumov (ETH) pad od skoro 40% u odnosu na Bitcoin (BTC) može zabrinuti ETH trgovce, članovi kripto zajednice na Twitteru su podijelili svoje mišljenje o mogućnosti da platforma pametnih ugovora na kraju nadmaši kralja kripto imovine.

Društveni tim Cointelegrapha je na Twitteru zatražio od kripto zajednice da podijele svoja razmišljanja o tome može li Ethereum na kraju nadmašiti Bitcoin. Od predviđanja da će se to dogoditi 2030. do čvrstog ne, članovi zajednice ponudili su razne odgovore.

Prema Jesus Crypto, postoji mogućnost da ETH prestigne BTC 2030. Iako korisnik Twittera misli da će to biti veoma teško, predstojeći prelazak na proof-of-stake (PoS) može igrati ulogu u tome da ETH preuzme tron ​​deset godine od sada.

Nazivajući Bitcoin dinosaurusom, korisnik Twittera WakeNBakeTrades takođe vjeruje da Ethereum može nadmašiti top kriptovalute uz pomoć Poligon (MATIC) skaliranja.

ether vs bitcoin

Sa druge strane, Rahul Singh je tvrdio da se to nikada neće dogoditi, ističući da je BTC digitalno zlato dok je ETH druga iteracija interneta. Singh je napomenuo da postoje mnoge razlike između vrijednosti digitalne imovine i digitalnog softvera. Korisnik Twittera CyberKingK složio se s tim mišljenjem:

ether vs bitcoin 1

Bob Shiby se takođe osvrnuo na temu rekavši da “ima dosta prostora za oboje.” Korisnik Twittera je napomenuo da će istrajati pri odluci i sačekati daljnji razvoj u Bitcoin-u, istovremeno prepoznajući da postoji mnogo tokena koji se oslanjaju na vrijeme rada Ethereuma.

U ponedjeljak, istraživač decentralizovanih financija (DeFi) rekao je da će promjena konsenzusa o PoS-u kroz nadolazeće spajanje stvoriti ekonomsku strukturu koja će omogućiti ETH-u da pretekne BTC. Istraživač je primijetio da će se s promjenom inflacija ETH-a smanjiti, sigurnost povećati, a imovina će se zacementirati kao digitalna obveznica.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.