do kwon

Južnokorejski sudija odbacio naloge za hapšenje bivših saradnika suosnivača Terre, Do Kwona

Hong Jin-Pyo je navodno rekao da postoji mali rizik da Shin Hyun-seong ili drugi Terra saradnici unište dokaze vezane za slučaj protiv platforme.

Sudija južnog okružnog suda u Seulu je navodno poništio naloge za hapšenje suosnivača Terre, Shin Hyun-seonga, zajedno sa nalogom za 3 Terra investitora i 4 developera.

Prema izvještaju južnokorejske novinske agencije Yonhap od 3. decembra, sudija Hong Jin-Pyo rekao je da postoji mali rizik da Shin ili saradnici Terra unište dokaze u vezi sa slučajem protiv kripto firme, i odbacio je naloge tužioca južnog okruga Seula objavljeno je 29. novembra. U izvještaju se dodaje da je malo vjerovatno da će se suosnivač Terre Do Kwon, koji je takođe suočen sa sudskim procesom u Južnoj Koreji zbog svoje uloge u kolapsu firme, vratiti u zemlju.

“Odluka južnokorejskog okružnog suda u Seulu od 3. decembra kojom se odbijaju zahtjevi južnokorejskog tužioca za pritvor za bivše zaposlenike Terraform Labsa još jednom ilustruje neosnovanu prirodu tvrdnji tužitelja”, rekao je glasnogovornik Terre za Cointelegraph.

Vlasti u Južnoj Koreji uhapsile su šefa poslovanja Terraform Labsa, Yoo Moa, u oktobru, ali je sudija Hong odbacio nalog na sličan način u roku od 48 sati, rekavši da je teško sagledati “neophodnost i značaj” hapšenja. Nasuprot tome, Kwon je i dalje bio meta zakonodavaca i regulatora, jer je njegovo ime dodano na Interpolovu crvenu listu i više nije imao važeći južnokorejski pasoš za međunarodna putovanja.

Kwon je nastavio biti aktivan na društvenim mrežama nakon kolapsa Terre uprkos tome što su ga mnogi korisnici kriptovaluta direktno krivili za gubitak sredstava i događaje oko trenutnog medvjeđeg tržišta. U septembru je suosnivač Terre rekao da se “ništa trudio da se sakrije” od vlasti. Nakon toga je razgovarao sa zloglasnim menadžerom hedž fonda i farmaceutskim direktorom Martinom Shkrelijem na Twitch podcastu o FTX-u i životu u zatvoru.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.