airbnb crypto

Korisnici Airbnb-a žele opcije plaćanja kriptovalutama

Korisnici Airbnb-a žele opcije plaćanja kriptovalutama, prema anketi CEO-a na Twitteru
Izvršni direktor Airbnb-a je sugerisao da moguća opcija kripto plaćanja na platformi neće biti ograničena na jednu ili dvije digitalne valute.

Izvršni direktor Airbnb-a Brian Chesky objavio je u ponedjeljak anketu u kojoj je oko 400.000 pratilaca pitao šta žele od ove platforme za iznajmljivanje 2022.

Chesky je u srijedu otkrio da većina ispitanika želi biti u mogućnosti da plati Bitcoinom (BTC) ili drugim popularnim digitalnim valutama kada iznajmljuje svoju sljedeću kuću ili stan na Airbnb-u. Ostali zahtjevi su uključivali jasne prikaze cijena, program lojalnosti za posjetitelje, ažurirane naknade za čišćenje i poboljšanu korisničku uslugu.

Chesky je također dodao da je vidio brojne ideje o tokenima, što implicira da Airbnb-ov potencijalni odabir plaćanja kriptovalutama neće biti ograničen na jednu ili dvije digitalne valute. Airbnb trenutno prihvaća Visa, MasterCard, Apple Pay, Google Pay i PayPal kao načine plaćanja. Izvršni direktor je također napomenuo da je ova kompanija obradila 336 milijardi dolara transakcija od 2013. godine.

Chesky je bio glasan u pogledu potencijala novih tehnologija. U septembru je rekao za Fox Business da je kompanija primila mnogo upita u vezi sa kripto plaćanjima: “Dobijamo puno zahtjeva, dobijam to godinama, nemam šta da objavim o tome danas.”

Tokom novembarskog intervjua sa Nilayom Patelom iz The Vergea, upitan je o njegovim razmišljanjima o budućnosti kripta i metaverzuma:

“Definitivno to istražujemo. Apsolutno. Kao i revolucija u putovanjima, očito je da se revolucija dešava u u kriptu. Airbnb i kripto imaju zanimljive odnose s povjerenjem.”

Dalje je napomenuo da je Brian Armstrong, izvršni direktor Coinbasea, bivši zaposlenik Airbnb-a. Kripto buka oko Airbnb-a dolazi usred porasta konkurencije od decentralizovanih alternativa baziranih na blockchainu kao što je Dtravel na Travala.com, koji takođe pružaju uslugu iznajmljivanja za odmor.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.