Kripto berza OKX dozvolila trgovanje Cardano (ADA) tokena za korisnike u Hong Kongu

U sklopu pokreta ka što širem pristupu digitalnim sredstvima, kripto berza OKX objavila je raspored 16 glavnih kriptovaluta koje su sada dostupne kupcima u Hong Kongu.

Lista se sastoji od različitih tokena kao što je Bitcoin, Ethereum, Cardano, Plygon, Solana, Polkadot, Uniswap, Chainlink, The Sandbox, Litecoin, Avalanche, Axie Infinity, Cosmos, Stellar Lumes, Tether (USDT) i USD Coin (USDC).

Korisnici u Hong Kongu sada mogu direktno kupovati, prodavati ili mijenjati ova digitalna sredstva na OKX platformi. Ovo podrazumjeva transakcije koje se obavljaju sa Hong Kong dolarom (HKD), kroz peer-to-peer trgovanje, ili korištenjem popularnih opcija kao što je ApplePay, Visa ili Mastercard.

Nova lista tokena podliježe regulatornim zahtjevima Hong Konga, te uslovljava da kriptovalute ponuđene korisnicima moraju biti dio jednog od dva glavna indeksa u tradicionalnim finansijskim institucijama, kao da su u opticaju minimalno godinu dana. Postupanje prema lokalnim regulatornim zahtjevima omogućava OKX berzi da učvrsti svoje prisustvo u Hong Kongu, obezbjeđujući zakonsko i bezbjedno okruženje za svoje korisnike.

Interesantno je da Bitcoin Cash (BCH), jedan od tokena koji je uvršten u jedan od tradicionalnih indeksa, nije uspio da upadne na OKX listu za Hong Kong. Uvrštavanje Axie Infinity (AXS) i The Sandbox (SAND) tokena iznenadilo je mnoge posmatrače u ovoj industriji. Ovaj neočekivani potez se pripisuje vladinoj podršci prema kompaniji Animoca, koja je jedan od glavnih igrača u kripto svijetu kada su u pitanju nezamjenjivi tokeni (NFT) i svijet igara.

Kako se svijet digitalnih sredstava razvija, tako se razvija i regulatorni okvir, te kripto berze kao što je OKX nastavljaju da se prilagođavaju i da obezbjeđuju zahtjevane standarde. Predstavljanje 16 tokena na tržište Hong Konga pokazuje da kripto berza OKX ispunjava tražene standarde ali u isto vrijeme i umanjuje posvećenost berze da obezbjedi širu ponudu kriptovaluta.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.