indonezija pintu

Kripto platforma Pintu sa Indonezijskom licencom prikupila je 113 miliona dolara u seriji B

Najnovija inekcija sredstava od 113 miliona dolara biće preusmjerena na povećanje postojeće ponude platforme, poput uvođenja novih funkcija i dodatne podrške za blockchaine.

Indonezijska platforma za kripto imovinu Pintu objavila je zatvaranje runde finansiranja Serije B od 113 miliona dolara u kojoj su učestvovala četiri istaknuta investitora Pantera Capital, Intudo Ventures, Lightspeed i Northstar Group.

S licencom Regulatorne agencije za trgovinu robnim fjučersima (Bappebti) pri Ministarstvu trgovine, Pintu pruža usluge indonežanskim kripto investitorima koji posluju u popularnim kriptovalutama, uključujući Bitcoin (BTC) i Ethereum (ETH).

Bappepti je ranije istakao udvostručenje broja indonezijskih kripto investitora u periodu 2021-2022, na šta je Jeth Soetoyo, osnivač i izvršni direktor Pintua, rekao:

“Vjerujemo da je usvajanje kriptovaluta u Indoneziji tek u početnoj fazi, a edukacija korisnika o osnovama ključna je za osiguravanje da se ovaj rast nastavi na zdrav način.”

Najnovija inekcija sredstava od 113 miliona dolara bit će preusmjerena na povećanje postojeće ponude platforme, kao što je uvođenje novih funkcija i podrške za blockchain. Kompanija takođe planira dodati još tokena i lansirati nove proizvode kako bi dodatno učvrstila svoju poziciju u Indoneziji.

U samo dvije godine od svog osnivanja, Pintu je lansirao brojne funkcije na svojoj mobilnoj aplikaciji koje omogućavaju korisnicima da zarade i ulože svoje kripto zalihe. Osim toga, dio finansiranja Serije B biće posvećen Pintu akademiji, I njenom obrazovnom programu za kripto trgovce koji ima za cilj širenje svijesti o mogućnostima i rizicima kripto ulaganja.

Nedavna analiza Cointelegrapha od 3. aprila istakla je da su kripto investicije u Indoneziji doživjele značajan rast između 2020.-2022., pri čemu je 4% stanovništva zemlje uložilo u kriptovalute.

Međutim, umiješanost slavnih u kriptovalute naizgled je podstakla pohod na usvajanje među indonezijskim investitorima. Pored učešća popularnih zvijezda kao što su Joe Taslim, Jessica Iskandar i Shandy Aulia, indonežanska slavna kripto scena svjedočila je brojnim lansiranjima nezamjenjivih tokena (NFT).

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.