ipo1

Kripto startup Blockchain.com planira IPO 2022.

 Blockchain.com bi bila tek druga kripto berza koja bi izašla na berzu u SAD-u ako može da izvrši IPO (inicijalnu javnu ponudu) prije Binance.US.

Razmjena kriptovaluta i istraživač blokova Blockchain.com je započeo razgovore s bankama Sjedinjenih Država kako bi istražio kako bi mogao održati inicijalnu javnu ponudu (IPO) već ove godine.

Bloomberg je u utorak obavijestio da su izvori upoznati sa situacijom rekli da su razgovori bili samo preliminarni razgovori i da se planovi tehnološkog startupa mogu promijeniti u bilo kojem trenutku.

Ako uspije izaći na berzu putem IPO-a, to bi bila tek druga kripto berza u SAD-u koja je izvela taj podvig. Coinbase je prvi izašao na berzu 2021. po početnoj cijeni od 381 dolara po dionici izvornog tokena COIN s procjenom od skoro 100 milijardi dolara.

Blockchain.com je trenutno procijenjen na oko 14 milijardi dolara nakon kruga finansiranja s globalnim kompanijama rizičnog kapitala. Blockchain.com je kompanija za pružanje finansijskih usluga vezanih za kriptovalute koja je počela kao prvi istraživač blokova Bitcoin-a 2011. godine, a kasnije je kreirala popularnu aplikaciju za kriptovalute.

Trka za titulu druge javne kripto berzae u SAD sada je u toku. Binance.US, američki ogranak najveće kripto berze na svijetu, takođe planira da izađe na berzu čim bude mogao da pokaže nezavisnost od primarne berze, rekao je osnivač Binancea Changpeng Zhao.

Pomoć u naporima berze je nedavni početni krug finansiranja od 200 miliona dolara koji joj je dodijelio procjenu unaprijed od 4,5 milijardi dolara.

Regulatorne komplikacije bile su glavna prepreka koja je spriječila velike kriptovalute da izađu na berzu u SAD-u.

Izvršni direktor Binance.US-a Brian Shroder tvrdi da firma ima snažan posao i da radi s lokalnim regulatorima kako bi osigurala da može izlistati bez komplikacija.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.