mastercard polygon

Mastercard ulazi u partnerstvo sa Polygonom kako bi pokrenuo akcelerator program za Web3 muzičare

Program će pomoći petorici novih umjetnika da postave i upravljaju svojim brendovima u Web3 prostoru, a takođe ima za cilj da edukuje ljude na muzičkoj sceni o tome šta im Web3 tehnologija može ponuditi.

Globalni platni gigant Mastercard ponovo pojačava svoju tehnologiju blockchain-a, nakon što je najavio akceleratorski program baziran na Polygonu koji će pomoći muzičarima da izgrade svoje karijere putem Web3.

Kompanija je najavila program “Mastercard Artist Accelerator” putem objave na blogu 7. januara, navodeći da će od ovog proljeća povezati pet muzičara u nastajanju iz cijelog svijeta sa mentorima koji će im pomoći da postave svoj brend u muzičkom prostoru Web3.

“Umjetnici će dobiti ekskluzivni pristup posebnim događajima, muzičkim izdanjima i još mnogo toga. Prvi nastavni plan i program ove vrste će naučiti umjetnike kako da izgrade (i posjeduju) svoj brend kroz Web3 iskustva poput kovanja NFT-a, predstavljajući sebe u virtuelnim svjetovima i uspostavljanje angažovane zajednice”, navodi se u objavi.

Program će kulminirati predstavljanjem umjetnika uživo kasnije tokom godine.

“Uzbuđeni smo što ćemo povećati svoj muzički otisak lansiranjem Mastercard Artist Acceleratora zasnovanog na #Web3, najavljenom danas na #CES-u! Nova platforma će pomoći umjetnicima u nastajanju da ostvare svoju strast i ubrzaju svoje muzičke karijere. https://t.co/ckwiqCV3Ob”

— Mastercard vijesti (@MastercardNews) 6. januara 2023

Mastercard takođe pokreće kolekciju nezamjenljivih tokena (NFT) pod nazivom “Mastercard Music Pass” za one koji nisu odabrani da uđu ovaj program. Cilj je da se hodlerima obezbijedi edukativni materijal i “jedinstveni resursi” kroz saradnju sa brendovima kako bi se pomoglo muzičarima koji nadolaze da nauče o integraciji Web3 sa muzičkim sektorom.

Komentarišući kao dio objave, izvršni direktor Polygon Studios Ryan Watt je napomenuo da „Web3 ima potencijal da osnaži novu vrstu umjetnika koji može povećati bazu obožavatelja, zaraditi za život i uvesti nove medije za samoizražavanje i povezivanje pod vlastitim uslovima .”

Izgleda da je Polygon pripremljen da postane središte za Web3 projekte vezane za muziku. Dana 6. decembra, globalni gigant Warner Music Group udružio sa Polygon Studios i tvorcem e-trgovine i interaktivne platforme LGN.io, kako bi izgradio Web3 muzičku platformu pod nazivom LGND Music.

Platforma bi trebalo da bude lansirana krajem ovog meseca i omogućiće korisnicima da strimuju muziku, prikupljaju i trguju muzičkim NFT-ovima.

Mastercard aktivno unapređuje svoju uključenost u blockchain i kripto sektore. U januaru 2022. godine, Mastercard je udružio snage sa Coinbase-om kako bi omogućio korištenje Mastercard kartica za kupovinu NFT-a na Coinbase tržištu.

Sredinom oktobra 2022. godine, Mastercard se udružio sa Paxosom kako bi omogućio bankama da ponude trgovinu kriptovalutama i povezane usluge svojim klijentima.

U istom mjesecu, Mastercard je pokrenuo alat za zaštitu od kripto prevarea koji omogućava bankama da pronađu i spriječe prevare na platformama trgovaca kriptovalutama unutar svoje mreže.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.