meta store

Meta će otvoriti tematsku metaverzum prodavnicu na području San Francisco Bay-a

Prodavnica, koja će se nalaziti u kampusu kompanije u Burlingameu u Kaliforniji, imat će zakrivljeni LED ekran od zida do zida koji prikazuje ono što korisnici vide koristeći Meta VR slušalice.

Matična kompanija Facebookovog giganta društvenih medija, Meta, otvorit će maloprodajnu radnju na poluostrvu San Francisco Bay koja nudi hardver za prostor virtuelne stvarnosti.

U najavi od ponedjeljka, Meta je rekla da će otvoriti maloprodajnu radnju u Burlingameu u Kaliforniji 9. maja sa ciljem pružanja interaktivnih demonstracija za hardverske proizvode kompanije, uključujući slušalice za virtuelnu stvarnost, displeje za video komunikaciju i pametne naočale. Prodavnica, koja će se nalaziti u Meta kampusu – njeno sjedište je u Menlo Parku – imaće zakrivljeni LED ekran od zida do zida koji prikazuje ono što korisnici vide koristeći Meta slušalice.

“Meta Store će pomoći ljudima da uspostave tu vezu sa načinom na koji naši proizvodi mogu biti kapija u Metaversu u budućnosti”, rekao je Martin Gilliard, direktor trgovine. “Ne prodajemo Metaverse u našoj radnji, ali se nadamo da će ljudi doći i izaći znajući nešto više o tome kako će im naši proizvodi pomoći da se povežu s njim.”

meta store 1

Facebook se rebrendirao u Metu u oktobru 2021. godine, rekavši u to vrijeme da se njegov fokus širi izvan društvenih medija, a kasnije je najavio svoju Metaverse viziju za povezivanje društvenih iskustava na mreži i fizičkog svijeta. Iako tehnološki giganti, uključujući Apple, imaju prodavnice širom svijeta, otprilike 2,9 milijardi korisnika Facebooka nije imalo priliku ući u maloprodajnu trgovinu kompanije od osnivanja kompanije 2004. godine.

U Metaverse-u, međutim, mnoge kompanije kupuju virtuelne nekretnine, a elektronski gigant Samsung je u januaru pokrenuo metaverse prodavnicu u Decentraland svijetu koji pokreće blockchain. Izvještaji također sugerišu da se veliki trgovci na malo poput Walmarta također pripremaju za Meta.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija