samsung nft

Samsung dodaje NFT podršku za televizore od 2022.

Samsungovi modeli 2022. godine MICRO LED, Neo QLED i Frame TV serije će imati podršku za nezamjenjive tokene, uključujući i on-screen NFT berze.

Samsung-CES-2022-NFT

Elektronski gigant Samsung, dodaje podršku za NFT za serije televizora 2022, uključujući pretraživač na ekranu i NFT marketplace aggregator softver.

Prema saopštenju za štampu, od ovog južnokorejskog proizvođača, „U 2022. godini, Samsung će predstaviti prvi svjetski tv ekran, koji će imati NFT pretraživač, što je sasvim nova platforma koja vam omogućava pretraživanje, kupovinu, i prikazivanje omiljenih umjetnosti – sve na jednom mjestu.“

samsung

Platforma će omogućiti „intuitivnu, integrisanu platformu za otkrivanje, kupovinu i trejding digitalnih umjetnosti“ kroz serije Samsung televizora MICRO LED, Neo QLED i TV Frame serije. Uključivaće mogućnost da se pregleda NFT prije kupovine, kao da se pregleda istorija i metapodaci blockchain-a.

„Sa rastućim zahtjevima za NFT umjetničkim djelima, potreba za rješenjem današnjeg fragmentisanog pregleda i kupovine pejzaža, nikada nije bila veća,“ napisao je Samsung u svom obavještenju.

samsung-nft-platform-smart-tv

Televizori će takođe omogućiti podršku za smart kalibraciju, omogućavajući NFT stvaraocima da stvore prepodešene vrijednosti za ekrane; pametni televizori će onda automatski podesiti ekran da odgovara podešavanjima NFT-a, “tako da možete biti mirnog uma, jer vaš rad izgleda besprjekorno, sa kvalitetom slike koja je vjerodostojna originalu.“

NFT tokeni su doživjeli bum tokom protekle godine, sa trejding volumenom od preko 10 biliona dolara u trećoj četvrtini 2021. godine, dostižući nevjerovatnih 38 hiljada procenata u porastu tokom godine. NFT umjetnička djela su doživjela eksploziju interesovanja, sa digitalnim umjetnikom Beeple, koji je bio u svim svjetskim novostima u martu 2021. godine, sa prodajom NFT djela u vrijednosti od 69 miliona dolara.
NFT-ovi su bili tema za priču u Miamis Art Basel, dok su se galerije širom svijeta borile sa pitanjem kako prikazati NFT umjetnička djela.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.