brewer nft

NFT kao pomoć pivarima i farmerima da očuvaju UNESCO-vo naslijeđe belgijskog piva

Pivari i farmeri iz Belgian Barrels Alliance (BBA) udružili su se sa Zeromint-om kako bi ponudili nezamjenjive tokene (NFT) s ciljem očuvanja belgijske kulture i baštine piva koju je priznao UNESCO.

Kao dio partnerstva, Zeromint će kovati i nuditi ekskluzivne NFT-ove na GoChain blockchainu, koji će biti dostupni međunarodnim ljubiteljima piva putem BBA. Počevši od danas, organizacija će voditi nekoliko BBA NFT projekata prikupljanja oko održivosti i očuvanja belgijskog naslijeđa piva u narednih 14 dana.

Prema zvaničnom saopštenju, prva aukcija belgijskih bačvi NFT će se koristiti na audiciji za 11 učesnika koji će glumiti u filmu BBA produkcije pod nazivom Belgijska bačva:

“Cilj filmskog projekta je ovjekovječiti istoriju belgijskog piva kroz profesionalnu filmsku produkciju, koju BBA planira promovisati i distribuirati globalno.”
Osim toga, pobjednici NFT-a pridružit će se VIP listi za pristup svim BBA događajima i pristup menu-ima starinskog piva i ekskluzivnim bocama u BBA klubovima. “Osamdeset posto (80%) prihoda ostvarenog od NFT aukcije ići će u lokalnu dobrotvornu organizaciju u Belgiji”, navodi se u saopštenju. Tom De Block, suosnivač Belgian Barrels Alliance dodao je:

“Belgijsko pivo nije samo pivo. To je bogata i složena istorija o starim porodicama i pravim ljudima koji su postali legende. Prosto je čast otvoriti neke od njihovih flaša i ispričati njihovu priču.”
Alijansa takođe planira da pokrene NFT inicijative za promociju sadnje drveća i učenje specijalizovanih zanatskih vještina kao i tradicije, uporedo sa mogućnošću angažovanja i nagrađivanja entuzijasta i ljubitelje piva.

Britanski telekomunikacijski gigant Vodafone najavio je planove za stvaranje NFT prvih kratkih poruka (SMS) na svijetu i licitaciju postupka Visokom povjereništvu Ujedinjenih naroda za izbjeglice (Agencija UN-a za izbjeglice).

SMS, koji glasi “Sretan Božić”, poslat je prije 29 godina preko mreže Vodafone 3. decembra 1992. godine Richardu Jarvisu, tadašnjem zaposleniku.

Kako je izvijestio Cointelegraph, istorijski SMS od 15 znakova bit će na aukciji na jednokratnoj prodaji koju je sprovela aukcijska kuća Aguttes u Francuskoj.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.