meta

Virtuelno zemljište u metaverzumu dominiralo je prodajom NFT-a tokom protekle sedmice

Na osnovu prodaje NFT-a i metaverzuma tokom protekle sedmice, potražnja za digitalnim zemljištem nadmašila je sve druge predmete, umjetnost i kolekcije.

Digitalno zemljište je u velikoj potražnji na već veoma unosnom tržištu, kako su otkrili prošlosedmični podaci o nezamjenjivom tokenu (NFT) i Metaverse-u.

Podaci sa platforme za industrijske metrike NonFungible.com pokazuju da je bilo više od 300 miliona dolara prodaje NFT-a tokom protekle sedmice. Od tog ukupnog broja, skoro četvrtina je bila za digitalno zemljište, The Sandbox, u metaverzumu.

Tokom protekle sedmice, svaka od 10 najboljih NFT metaverse prodaja u pet najboljih kolekcija bila je za digitalnu zemlju u igri.

The Sandbox je trejdovao ukupno 70,5 miliona dolara za 4.433 predmeta tokom poslednjih 7 dana – što ga čini metaverzalnom kolekcijom koja je prikupila najviše novca.

Iako je Decentraland rangiran na drugom mjestu po ukupnom prometu, prvih 10 najskupljih metaverznih NFT prodaja tokom prošle sedmice, u rasponu od 225.000 MANA (758.250 USD) do 50.000 MANA (220.000 USD), svi su bili u virtuelnom svijetu zasnovanom na Ethereum-u. Decentraland je prošle sedmice trgovao 6,6 miliona dolara za 399 sredstava.

U međuvremenu, u proteklih sedam dana, CriptoVoxels je trgovao sa oko 650.000 dolara za 81 predmet; Somnium Space je trgovao 492.000 dolara za 40 predmeta; i SuperWorld su trgovali 227.600 dolara za 506 predmeta — sve njihove najveće trgovine bile su za virtuelnu zemlju.

Metaverzum je impresivno iskustvo virtuelne stvarnosti interneta koje koristi tehnologiju blockchaina i NFT za plaćanje i posjedovanje artikala na mreži. Na primjer, kada obavite kupovinu u igri, vi zapravo posjedujete predmet i možete ga slobodno držati, trgovati ili prodati.

Prema DappRadar-u, metaverzalno zemljište u vrijednosti od 106 miliona dolara prodato je među više od 6.000 trgovaca u sedmici koja se završava u četvrtak. „Nesumnjivo, Metaverse land je sljedeći veliki hit u NFT prostoru. Iznoseći rekordne brojke prodaje i konstantno povećanje cena NFT-a, virtuelni svjetovi su nova vrhunska roba u kripto prostoru“, naveo je DappRadar u svom blog postu u to vrijeme.

U junu, kompanija za ulaganje u virtuelne nekretnine oborila je Decentralendov rekord za najskuplju digitalnu parcelu ikada prodatu nakon što je potrošila 913.000 dolara na 259 parcela.

Na NFT tržištu Opensea, Sandbox i Decentraland su zadržali svoja mjesta kao dvije najbolje kolekcije kojima se trguje na platformi tokom poslednjih 7 dana.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.