sand

Donosimo vam još jedan gaming token: Šta je Sandbox (SAND)?

Sandbox je lansiran 2011. godine od strane firme Pixowl koja se bavi razvojem igrica za mobilne uređaje. Sandbox je blockchain virtelni svijet koji dozvoljava korisnicima da stvaraju, grade, kupuju i prodaju digitalnu imovinu u obilku igre. Kombinujući snage decentralizovane autonomne organizacije (DAO) i NFT-ova, SANDBOX stvara decentralizovanu platformu za uspiješnu rastuću zajednicu.

Prema njihovoj projektnoj dokumentaciji, glavni cilj platforme SANDBOX jeste da uspiješno uvede blockchain tehnologiju u mainstream gejming. Platforma se fokusira na obezbjeđivanje kreativnog play-to-earn modela, koji dozvoljava korisnicima da budu istovremeno i stvaraoci i gejmeri. SANDBOX koristi snagu blockchain tehnologije putem SAND tokena, koji omogućava transakcije na ovoj platformi.

Ko su osnivači SANDBOX-a?

Athtur Madrid je saosnivač i CEO u Pixowl-u i on je jedan od pokretača koji stoje iza SANDBOX-a. Diplomirao je ekonomiju na pariskom univerzitetu Dauphine 2000. godine. Njegova profesionalna karijera je počela u Eurogroup Consulting France, ali je uskoro otkrio svoj preduzetnički duh. Godine 2001, osnovao je 1-Click Media, koju je kasnije kupio Ipercast.

Sebastien Borget je takođe saosnivač Pixowl-a i on je COO ove kompanije. Diplomirao je kompjuterske mrežne sisteme i telekomunikacije na Institut national des Télécommunications 2007. godine. Profesionalnu karijeru je započeo kao vođa projekta 1-Click Media, a od tada, on i Arthur Madrid postaju preduzetnički duet. Osnovali su Pixowl 2011. godine i od tada zajedno rade na ovom projektu.

Šta je to što SANDBOX čini jedinstvenim?

SANDBOX je jedinstven jer uvodi blockchain tehnologiju u svijet igrica. Industrija igrica je ogromno i neispisano tržište kada je u pitanju usvajanje blockchain tehnologije, a Pixowl je to uvidio još 2011. godine. Stvarajući univerzum u kom gejmeri mogu stvarati i sakupljati dijelove bazirane na blockchain-u, cilj SANDBOX-a jeste da napravi revoluciju u ovom tržištu.

Fokusirajući se na sadržaje napravljene od strane korisnika, SANDBOX stvara metaverse od igrača koji doprinose platforminom budućem razvoju. Uvodeći SAND token, SANDBOX promoviše decentralizovano upravljanje i dozvoljava korisnicima da dijele njihove poglede i ideje vezane za razvoj projekta. Zahvaljujući napredujućoj tehnologiji, decentralizovano upravljanje postaje must-have u projektima koji su blockchain orijentisani.
Kompanija se pojavila iznenada i privukla investitore iz brojnih velikih imena gejming industrije poput Atari, Helix i CryptoKitties.

Koliko kovanica SANDBOX-a (SAND) ima u opticaju?

Postoji maksimalna i ukupna ponuda od 3.000.000.000 SAND tokena. Trenutno je u aktivnom opticaju oko 680.266.194 SAND tokena, što predstavlja 23% ukupne ponude dostupne od marta 2021.

Od ukupne ponude tokena, oko 25,82% izdvojeno je u rezervu kompanije. Još 17,18% izdvojeno je za početnu prodaju tokena. Osnivači i članovi tima su obezbijedili oko 31% ukupne ponude tokena koja je raspoređena među njima. Oko 12% ukupne ponude izdvojeno je za namjensku prodaju Binance Launchpad-a, a još 10% je namjenjeno kao nagrada savjetnicima na projektu.

Kako je SANDBOX mreža osigurana?

Pošto je SANDBOX virtualni svije napravljen ne Ethereum blockchain-u, osiguran je putem PoS (proof of stake) konsenzusa. SAND token je standardna verzija ERC-20 tokena, što znači da korisnici mogu da ga ulože i da dobiju nagrade od ulaganja tokena.

Za razliku od PoW (proof of work) konsenzusa, koji koristi Bitcoin blockchain, PoS ne zahtjeva preveliku količinu električne ili kompjuterske energije da bi potvrdio transakcije. Oslanja se na ulagače sa najvećim brojem SAND tokena. PoS konsenzus mehanizam dozvoljava dosta različitih aplikacija, dok i dalje obezbjeđuje sigurnost uloženih tokena.

Gdje kupiti SANDBOX?

SANDBOX uživa povećanje zainteresovanosti i od strane investitora, kao i od korisnika. Binance ima najveći obim trgovanja SANDBOX za BUSD, sa obimom trgovanja od $7.015.941 od marta 2021. godine.
SANDBOX takođe možete kupiti na Gateio, Huobi Global, Kucoin, FTX, Kraken i drugim kripto berzama.
SANDBOX se početkom oktobra tekuće godine trgovao po cijeni od $0.7 centi, dok mu je cijena u vrijeme pisanja teksta iznosila $7,15.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.