solana cijena

Solana se vratila na svoje najveće vrhove

Solanin SOL token je u prošloj sedmici zabilježio rast cijene od 80%. Više aktivnosti i nadolazeća NFT manija bili su glavni katalizator za SOL da napravi rekord svih vremena.

Solana je prva od najvećih kriptovaluta koja je oporavila svoju najveću cijenu od majskog pada. Cijena SOL-a dostigla je 67 USD nakon pokretanja NFT projekta Degenerate Ape Academy.

Solana Season

Oni koji pozivaju na Solana Summer još u maju biće srećni kad vide da je posljednjih nekoliko mjeseci bilo samo odlaganje. Blok lanac sloja 1 bilježi povećanu upotrebu poslednjih nedelja, a vrijednost njegovog izvornog tokena brzo raste, prelazeći 67 USD u vrijeme pisanja ovog teksta.

Rast cijena poklopio se sa pokretanjem NFT projekta Degenerate Ape Academy. U posljednje vrijeme mnogo se govorilo o NFT maniji na Ethereum-u, ali ovo poslednje izdanje pokazuje da je Solana takođe zainteresovana za izgradnju sopstvenog NFT ekosistema. Projekat je predstavio 10.000 različitih likova majmuna iz crtanih filmova i rasprodat za manje od deset minuta.

Najjeftiniji dostupni majmuni na Solanart-u, Solanin OpenSea ekvivalent, trenutno koštaju oko 13 SOL, nešto ispod 900 dolara. Prema sopstvenom priznanju tima Degenerate Ape, lansiranje je prošlo loše jer je interesovanje bilo mnogo veće od očekivanog. Cijena kovanja majmuna bila je 6 SOL, što znači da su oni koji su kovali degenerisane majmune već ostvarili veliki profit.

solana nft

Solana je blockchain koji je stekao veliku popularnost 2021. godine, nakon što je godinu započeo ispod 2 dolara. Nudi vrlo brzo rješavanje transakcija, niske naknade i visoku propusnost pri oko 50.000 transakcija u sekundi. Za poređenje, Ethereum obrađuje oko 30 transakcija u sekundi.

Kako Ethereum NFT padovi često vide da su naknade za gas previsoke, blockchain poput Solane mogao bi se pokazati vrijednom konkurencijom Ethereum-u kada su u pitanju padovi NFT-a. Velika brzina transakcije i niske naknade znatno olakšavaju distribuciju umjetničkih djela umjetnicima i kolekcionarima. Njegov osnivač Anatolij Yakovenko vjeruje da će lanac u narednih nekoliko godina doživjeti eksponencijalni rast.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.