crypto arena

Staples centar u Los Anđelesu biće preimenovan po jednoj kripto kompaniji

Jedan od najvećih objekata za sport i zabavu u SAD, Staples Center u Los Anđelesu, biće preimenovano po kompaniji za kriptovalute kao dio višemilionskog ugovora.

Firma sa sjedištem u Singapuru platiće više od 700 miliona dolara (520 miliona funti) za prava na stadion sa 20.000 mijesta, koji će se zvati Cripto.com Arena.

Potpisan je 20-godišnji ugovor sa vlasnikom Anschutz Entertainment Group (AEG). Rebrendiranje će biti na snazi od Božića.

Staples centar je dom četiri profesionalna sportska tima i to tri košarkaška, LA Lejkerse, LA Kliperse i LA Sparkse i jednog hokejaškog tima,LA Kingse.

Takođe je bio domaćin velikih bokserskih događaja, kao i nekih od najvećih muzičkih zvijezda, uključujući Bruce Springstina i Taylor Swift.

Centar je otvoren u oktobru 1999. godine i to će označiti njegovu prvu promjenu imena. Kompanija za kancelarijski materijal Staples Inc prvobitno je platila 100 miliona dolara za prava na imenovanje u periodu od 10 godina. Godine 2009. potpisan je ugovor o produženju tih prava na neodređeno vreme.

Ali 2019. godine, vlasnik stadiona AEG otkupio je prava za neotkrivenu sumu.

Cripto.com je pokrenut 2016. Prema zvaničnoj web stranici, kompanija ima oko 10 miliona korisnika i 3.000 zaposlenih.

Njihov glavni posao je vođenje onlajn razmjene koja omogućava korisnicima da trguju i čuvaju kriptovalute, ali su nedavno lansirali sopstveni token.

Suosnivač kompanije, Kris Marszalek, rekao je za Los Angeles Times da će „u narednih nekoliko godina ljudi gledati unazad na ovaj trenutak kao na trenutak kada je kripto prešao iz provalije u mejnstrim”.

Posljednjih godina, kompanije za kriptovalute su sve više uključene u sportsko sponzorstvo jer industrija nastoji da dobije opšte priznanje.

Cripto.com već ima više od 400 miliona dolara vrijednih sportskih sponzorskih ugovora, uključujući partnerstvo za dresove sa košarkaškim timom Philadelphia 76ers.

U međuvremenu, u junu je Major League Baseball najavio petogodišnje partnerstvo sa kompanijom za razmjenu kriptovaluta FTX.

A u Velikoj Britaniji, fudbalski klub iz Premijer lige Watford nedavno je objavio da im je njihov novi sponzor za dresove, Stake, platio u kriptovaluti. Klub je ranije bio sponzorisan od industrijskog giganta Bitcoina.

 

Upozorenje

Ovaj članak pruža informacije u obrazovne svrhe i ne nudi savjetodavne ili brokerske usluge, niti preporučuje posebne investicije, uključujući akcije, hartije od vrijednosti ili kriptovalute.