tesla

Tesla nije prodao niti jedan Bitcoin u drugom kvartalu 2023

 

Tesla, jedna od vodećih kompanija za automobilsku i čistu energiju u vlasništvu Elona Muska, objavila je danas da nijedan od njihovih 333.000.000 bitcoina (BTC) nije prodat u drugom kvartalu 2023. Kompanija nije kupila ili prodala bilo koji od svojih bitcoina, prema svom Q2 izvještaju.

tesla1

Tesla je saopštila da je njena bruto marža pala u drugom tromjesečju u odnosu na prethodna tri mjeseca, što je smanjilo napore proizvođača električnih vozila da poveća prodaju smanjenjem cijena.

Teslin ukupni Bitcoin je porastao sa 321.000.000 BTC u prvom kvartalu na 22 miliona. Tesla nije kupio niti prodao nijedan bitcoin od drugog tromjesečja prošle godine, kada je prodao više od 30.000 bitcoina, ili otprilike 75% svog vlasništva, za 936 miliona dolara. Kompanija je prvobitno kupila Bitcoin u vrijednosti od 1,5 milijarde dolara početkom 2021.

tesla2

Dionice su porasle/smanjene 1% na 288,96 dolara u trgovanju nakon radnog vremena. Dionice su ove godine porasle za više od 136%.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.