texas

Texas Blockchain Council i Riot osigurali su pobjedu protiv američkih energetskih zvaničnika

 

Prema sudskom podnesku, dodijeljena privremena mjera zabrane približavanja ima za cilj “očuvanje statusa quo” i isteći će prije 25. marta.
Texas Blockchain Council (TBC) i kompanija za rudarenje Bitcoina Riot Platforms dobili su povoljnu presudu okružnog sudije Sjedinjenih Država u tužbi protiv nekoliko američkih energetskih zvaničnika.

Dana 22. februara, TBC i Riot naveli su da su Ministarstvo energetike SAD-a, Uprava za energetske informacije (EIA), Kancelarija za upravljanje i budžet (OMB) i njihova odgovarajuća rukovodstva tražili invazivno prikupljanje podataka od rudara kriptovaluta.

Prema podnesku od 23. februara u američkom Okružnom sudu za zapadni okrug Teksasa, TBC i Riot su uvjerili sudiju da bi se nepovratna šteta dogodila bez privremene zabrane prilaska (TRO) protiv daljeg prikupljanja podataka.

Kao rezultat toga, sud je nametnuo TRO koji zabranjuje EIA da zahtijeva od kripto rudara da odgovore na anketu, kao i zabranjuje EIA da dijeli bilo koje podatke koji su već primljeni iz ankete.

“Sud nalazi da su tužitelji dokazali kroz provjerenu tužbu i prateće dokaze da će doći do neposredne i nepopravljive povrede, gubitka ili štete ako se ne izda TRO.”

texas1
TBC i Riot su tvrdili da potencijalna šteta uključuje nenadoknadive troškove poštovanja ankete, vjerodostojnu prijetnju krivičnim gonjenjem ako se ne povinuju i otkrivanje traženih vlasničkih informacija.

Osim toga, bilo je neslaganja oko trajanja ankete koju bi rudari trebali ispuniti, bez naknade.

Iako je EIA procijenila da je vrijeme završetka bilo približno 30 minuta, sud je ovu procjenu ocijenio „izuzetno netačnom“.

U međuvremenu, TBC i Riot su takođe osporili procjenu, navodeći da su troškovi usklađenosti do sada bili preko 40 sati.

Na osnovu pruženih dokaza, sud je smatrao da će TBC i Riot vjerovatno dobiti parnicu. Osim toga, navodi se da je EIA zloupotrijebila svoje ovlaštenje da odobri hitno istraživanje, što je potez za koji je sud smatrao da “nije daleko od opravdanja takve akcije”.

“Tužioci takođe pokazuju da će vjerovatno uspjeti u meritumu. Istraživanje je predloženo i odobreno prema hitnoj odredbi PRA”, navodi se u podnesku. Nadalje je navedeno da će TRO prestati prije 25. marta, s ciljem da se za četiri sedmice „očuva status quo“.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.