tra

Trump ugošćuje rukovodioce rudarenja Bitcoina u rezidenciji na Floridi

Rukovodioci američke industrije rudarstva bitcoina predstavili su predsjedničkog kandidata kako bi mogli ojačati električnu mrežu i stvoriti nova radna mjesta.
Donald Trump je bio domaćin sastanka s nekoliko čelnika industrije rudarstva bitcoina i navodno je obećao da će se zalagati za sektor ako ponovo bude izabran za predsjednika u novembru.

Među onima koji su posjetili Trumpa u njegovoj rezidenciji u Floridi Mar-a-Lago 11. juna bili su izvršni direktor Riot Platforms Jason Les i šef javne politike kompanije Brian Morgenstern, izvršni predsjednik CleanSparka Matthew Schultz i članica odbora TeraWulfa Amanda Fabiano, prema objavama na X.

Fabiano je objavila da je grupa razgovarala s Trumpom o tome kako rudarenje bitcoina može pomoći u “jačanju električne mreže i podsticanju otvaranja radnih mjesta”.

Schultz iz CleanSparka rekao je za Bloomberg da je Tramp obećao da će podržati sektor ako bude izabran za predsednika u novembru.

“Naša industrija se suočila s ogromnom količinom političke borbe, podstaknute dezinformacijama i pogrešnim pričama”, rekao je Fabiano na X. “Našoj industriji su potrebni političari koji su zainteresovani da saznaju o prednostima Bitcoina i Bitcoin rudarenja.”

Predsjednik Joe Biden predložio je porez na električnu energiju od 30% za rudare bitcoina u zemlji i sektor se suočava sa sve većim političkim pritiskom zbog svojih emisija, potrošnje energije i mogućeg utjecaja na električne mreže.

Trump je ranije rekao da bitcoin “izgleda kao prevara” dok je bio predsjednik 2021., ali je nedavno promijenio takt, naizgled pokušaj da se dodvori lobističkim grupama industrije koje sada isplaćuju gotovinu uoči predsjedničkih izbora 2024. zakazanih za 5. novembar. .

Nedavno je naglasio da se Sjedinjene Države ne smiju zadovoljiti “drugim mjestom” kada je riječ o kriptovaluti i čak se proglasio kao “kripto predsjednik” ranije u junu.Milijarder je takođe počeo da prihvata kriptovalute za finansiranje svoje predsedničke kampanje krajem prošlog meseca, a prošlog meseca je priredio večeru za vlasnike svojih Mugshot nezamenljivih tokena.

Tramp je 10. juna imao svoj prvi sastanak sa službenikom za uslovno otpustanje nakon što je 30. maja proglašen krivim po 34 krivična dela za falsifikovanje poslovnih zapisa.

Tramp je uzeo virtuelni intervju iz svog odmarališta Mar-a-Lago, koji je bio prilično “bez događaja” i trajao je manje od 30 minuta, piše The Hill pozivajući se na neimenovane izvore.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.