trampp

SAD se ne smiju zadovoljiti ‘drugim mjestom’ u kripto industriji – kaže Donald Trump

 

Bivši predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump tvrdi da je “veoma otvoren” za “sve stvari vezane za ovu novu i rastuću industriju”.
Sjedinjene Države se ne smiju zadovoljiti ničim osim najvišim mjestom u industriji kriptovaluta, smatra bivši američki predsjednik Donald Trump.

“Naša zemlja mora biti lider u ovoj oblasti, nema drugog mjesta”, izjavio je Trump u objavi od 25. maja na Truth Social – platformi društvenih medija u vlasništvu Trump Media and Technology Group (TMTG).

„Veoma sam pozitivan i otvoren prema kompanijama koje se bave kriptovalutama i svim stvarima vezanim za ovu novu i rastuću industriju“, rekao je, prije nego što se namjerio na sadašnjeg predsjednika Joea Bidena, protiv kojeg se bori u predsjedničkoj utrci 2024. izborni dan u SAD zakazan za 4. novembar.
Njegovi komentari su dati uoči njegovog zakazanog govora na Nacionalnoj konvenciji Libertarijanske partije u Washingtonu istog dana.

Trumpov nedavni pozitivan stav prema kripto-industriji podigao je očekivanja u kripto industriji o njegovoj potencijalnoj pobjedi.
Prema Polymarketu, njujorškoj platformi za predviđanje, Trump ima 56% šanse da pobijedi na izborima, dok sadašnji predsjednik Joe Biden ima 38% šanse.

trampp1
Prema Polymarketu, Donald Trump ima 56% šanse da pobijedi na izborima u SAD. Izvor: Polymarket

To se događa neposredno nakon što je Trump najavio da će njegova predsjednička kampanja prihvatiti donacije kriptovaluta. Dana 21. maja, kampanja Trump 2024 objavila je da je pokrenula stranicu za prikupljanje sredstava za osobe koje ispunjavaju uslove da doniraju u kripto koristeći Coinbase Commerce proizvod. Pored toga što je Trump davao pozitivne javne objave o kriptovalutama, navodno se susreo i s kripto entuzijastima.

Ljudi koji su kupili Trumpove nezamjenjive tokene “Mugshot” (NFT) imali priliku večerati s Trumpom 8. maja u njegovoj rezidenciji u Mar-a-Lagu.

Večera je bila dio dogovora o kupovini digitalnih trgovačkih kartica, na kojima se nalazi njegova fotografija snimljena tokom predaje u zatvoru okruga Fulton u Džordžiji.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.