dt

Donald Trump udvostručuje kripto podršku na događaju prikupljanja sredstava

 

Donald Trump je navodno najavio svoj cilj da bude “kripto predsjednik” na događaju, gdje je prikupio 12 miliona dolara.
Bivši predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump intenzivira svoje zagovaranje kriptovaluta u sklopu svoje predsjedničke kampanje 2024., sada proglašavajući svoj cilj da postane “kripto predsjednik”, prema nedavnom izvještaju Reutersa.

Objavljeno 7. juna, pozivajući se na izvore upoznate s tim, Trump je navodno izjavio da će “on biti kripto predsjednik” na skupu prikupljanja sredstava u San Francisku čiji su domaćini bili generalni partner Craft Ventures, David Sacks i tehnološki milijarder Chamath Palihapitiya.

Ovaj događaj je navodno pomogao Trumpu da prikupi 12 miliona dolara kako bi podržao svoje promotivne napore prije američkih predsjedničkih izbora 5. novembra.

Trump je takođe ponovio svoju podršku kriptu i svoje planove da pogura industriju naprijed, ističući namjeru Demokratske stranke da zauzme suprotan pristup sa oštrim propisima – što američka kripto industrija obično naziva regulacijom.

Tvrdnja je uslijedila nakon Bajdenove kontroverzne kripto odluke

Dolazi samo nedelju dana nakon što je sadašnji američki predsednik Joe Biden dobio reakciju kripto industrije nakon što je stavio veto na rezoluciju koja bi poništila Bilten o računovodstvu osoblja (SEC) Komisije za hartije od vrednosti (SEC) br. 121 — kontroverzne smjernice za kripto računovodstvo koje zahtjevaju od institucija da čuvaju kripto imovinu i da evidentiraju kriptovalute kao obaveze u svojim bilansima.

Ovo je uslijedilo nakon nekoliko nedavnih Trumpovih javnih izjava gdje pokazuje svoju podršku kripto industriji.

Dana 26. maja, Trump je ponovio da se SAD ne smiju zadovoljiti ničim manjim od prvog mjesta u kripto industriji. “Naša zemlja mora biti lider u ovoj oblasti, nema drugog mjesta”, izjavio je Trump u objavi od 25. maja na Truth Social – platformi društvenih medija u vlasništvu Trump Media and Technology Group.

„Veoma sam pozitivan i otvoren prema kompanijama koje se bave kriptovalutama, i svim stvarima koje se odnose na ovu novu i rastuću industriju“, dodao je on“ na događaju, gdje je prikupio 12 miliona dolara.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.