trump1

Tramp obećava da će osloboditi osnivača Silk Road-a Rossa Ulbrihta ako bude ponovo izabran

 

Bivši predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump obećava da će osloboditi osnivača Silk Road-a Rossa Ulbrihta iz zatvora ako bude ponovo izabran.
Bivši predsjednik Sjedinjenih Država Donald Tramp obećao je da će osnivaču Puta svile Rosu Ulbrihtu dati predsedničko pomilovanje ako bude ponovo izabran na izborima u novembru.

“Ako glasate za mene, prvog dana ću ublažiti kaznu Rossu Ulbirchtu”, izjavio je Trump na Nacionalnoj konvenciji Libertarijanske stranke u Washingtonu 25. maja.

„Već je odslužio 11 godina, vratićemo ga kući“, rekao je o kreatoru Puta svile — koji je poznat kao prvo moderno darknet tržište sa platnim sistemom izgrađenim na Bitcoin-u.

trump
Silk Road započeo je 2011. godine, a njime je upravljao Ulbriht sa svog ličnog laptopa pod korisničkim imenom “Strašni pirat Roberts”. Dana 1. oktobra 2013. godine, američki Federalni istražni biro (FBI) zaplijenio je laptop.

Ulbriht je 2015. godine osuđen na američkom saveznom sudu za različite optužbe vezane za rad Silk Road-a. Osuđen je na dvije doživotne kazne plus četrdeset godina i bez mogućnosti uslovnog puštanja.

Trump se takođe osvrnuo na svoj pro-kripto stav, nakon što je promijenio svoj stav o digitalnoj imovini ranije ove godine.

“Osigurat ću da se budućnost kriptovaluta i bitcoina napravi u SAD-u, a ne da se vodi u inostranstvo”, rekao je, prije nego što je obećao da će zaštititi one koji odluče da svoju kripto imovinu drže izvan centralizovanih kripto berzi.

“Podržaću pravo na samozaštitu, za 50 miliona držača kriptovaluta u zemlji. Ovo govorim vašim glasom, držaću Elizabeth Warren i njene kretene podalje od vašeg Bitcoina”, dodao je on, potpuno drugačijim tonom nego kada je nazivao bitcoin prevarom tokom njegovog mandata na mestu predsjednika.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.