dc

Washington DC ne shvata koliko su moćni kripto glasači – Brian Armstrong

 

Prema Brian Armstrongu, jaz između trenutnih kriptovaluta i potreba Amerikanaca učinit će kriptovalute vrućom temom na predstojećim izborima.

Izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong podijelio je svoja predviđanja o ulozi koju će kriptovalute igrati na izborima u Sjedinjenim Državama iduće godine, tvrdeći da predstavnici u Washingtonu, D.C. ne razumiju u potpunosti glasačku moć kripto zajednice u predstojećoj utrci.

“Ne mislim da svi u DC-u zapravo u potpunosti shvaćaju koliko je moćan blok kripto zajednice za glasanje. I mislim da su 2024. izbori na kojima će birači Amerike zaista obraćati pažnju i postavljati pitanje kakvo je vaš stav o kriptu?“, rekao je Armstrong tokom nedavnog intervjua za Yahoo Finance.

dc1
Brian Armstrong iz Coinbasea očekuje da će kriptovalute biti vruća tema na izborima sljedeće godine. Izvor: Yahoo Finance.

Prema Armstrongu, otprilike 56 miliona ljudi u SAD-u već je koristilo kriptovalute. “To je 5 puta više nego električnih vozila, samo kao primjer. I mi smo birači”, istakao je on. On vjeruje da će jaz između trenutnog stanja po pitanju kriptovaluta i potreba Amerikanaca učiniti kriptovalute vrućom temom 2024.

Zaista, predsjednički kandidati aktivno govore o kriptovaluti. Guverner Floride Ron DeSantis obećao je da će zabraniti digitalne valute centralne banke (CBDC) ako bude izabran za predsjednika. Robert F. Kennedy Jr. se takođe protivi istraživanju koncepta digitalnog dolara. I Kennedy Jr. i DeSantis naveli su zabrinutost oko privatnosti kao razlog za svoje stavove. Kandidati su, međutim, usvojili kripto-prijateljsku strategiju kampanje.

Bijela kuća će vjerovatno biti dom pristalica CBDC-a, prema nedavnom izvještaju menadžera kripto imovine Grayscale. Na predsjedničkim izborima 2024. među svojim strankama, Joe Biden i Donald Trump su “pozitivno nastrojeni prema istraživanju CBDC-a”, kaže se u analizi.

Coinbase lobira u Washingtonu, D.C. za jasan regulatorni okvir u kripto prostoru. Kongres sada aktivno raspravlja o dvostranačkim zakonima koji bi konačno mogli postaviti pravila za kripto firme i korisnike širom zemlje. Ali zakonodavstvo nije jedina opcija za kripto firme, rekao je Armstrong, ukazujući na mogućnost novog predsjednika Komisije za hartije od vrijednosti (SEC) 2024. godine.

“Takođe mislim da postoji mogućnost da ćemo samo dobiti drugu stolicu 2024. ili kasnije”, sugerisao je u vezi sa mogućom zamjenom za Garyja Genslera. SEC je tužio Coinbase   u junu zbog navodnog kršenja zakona o sigurnosti, tvrdeći da su tokeni kojima se trgovalo na berzi bili vrijednosni papiri.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.