visa o

VISA prijavila meteorski porast u placanjima povezanim sa kriptom, obim prelazi 2.5 milijardi dolara

VISA je nedavno objavila svoj astronomski kvartalni rezultat. Uz ovo, takođe je prošlo 4 mjeseca nakon što je kompanija za finansijske usluge objavila svoju kripto ponudu.

U svojoj skorijoj zaradi, VISA je primijetila da su njeni korisnici napravili 2,5 biliona dolara plaćanja, sa karticama koje su povezane sa kripto plaćanjima, u svom prvom fiskalnom kvartalu, javio je CNBC.

Poticaji porasta

Izvještaj je takođe uvidio da je ovo bilo 70% kompanijskog kripto volumena u prošlom fiskalu. Takođe se trebamo sjetiti da je u žiži raketne potražnje za kriptom, VISA uvela globalno kripto savjetodavnu praksu, pred kraj prošle godine, da pomogne svojim klijentima. U to vrijeme je vođa Kripto odjeljenja u VISA kompaniji, Cuy Sheffield, rekao da VISA mora da odigra ključnu ulogu da spoji razdor između banaka i kripto ekosistema.

Sada je izvršni direktor za finansije, Vasant Prabhu, rekao CNBC-u: “Za nas ovo signalizira da potrošači vide korisnost u povezivanju Visa kartice s računom na kripto platformi. Postoji vrijednost u mogućnosti pristupa toj likvidnosti, finansiranju kupovine i upravljanju troškovima, i to trenutno i neprimjetno.”

visa 1

Takođe je potrebno napomenuti da VISA ima investicije i partnerstva kroz kripto platforme, kao dio svoje strategije za usvajanje kripta. Prema Sheffield-u, u ovom momentu VISA blisko prati NFT sferu. Pored toga, firma je ostvarila partnerstvo sa ConsenSys, kompanijom za blockchain tehnologiju, da razvije novu infrastrukturu i usluge oko CBDC mreža.

Sa ovim, CNBC je takođe naglasio da ova kompanija za plaćanja, ima skoro 65 partnera među kripto novčanicima, sa listom imena kao što je Coinbase, Circle i BlockFi. Prabhu je dodao: “Ljudi koriste svoje kripto-povezane kartice za trošenje na razne načine – maloprodaju robe i usluga, restorane, putovanja. Oni se sve više tretiraju kao račun opšte namjene.”

visa 2

Konkurencija

Ono što je bitno napomenuti jeste da VISA vidi porast u volumenu plaćanja, uprkos volatilnosti tržišta, rekao je izvršni direktor za finansije. Znajući ovo, konkurencijska kompanija Mastercard, takođe je objavila partnerstvo sa Bakkt, u oktobru prošle godine, da bi obezbijedila integraciju sa kripto plaćanjima. Sada, prema ovom izvještaju, Mastrecard i kripto berza Gemini, su na putu da objave karticu koja će donositi kripto nagrade.
Sa druge strane, još jedan konkurent, American Express, nije voljan da lansira karticu povezanu sa kriptom, jasno je istakao finansijski direktor, Jeff Campbell, u poslednjem finansijskom izvještaju.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.