XRP kit prebacio 29 miliona tokena u Bitstamp usred pada cijena

 

Dodatne informacije upućuju na mogućnost da ovaj kit prodaje svoju XRP imovinu, jer je prethodno premjestio 14 miliona XRP-a u Bitso samo nekoliko sati ranije.

Dok se XRP bori da održi uzlazni zamah nakon skraćene presude sutkinje Analise Torres u predmetu Komisije za berzu vrijednosnih papira Sjedinjenih Država protiv Ripple Labsa da XRP nije vrijednosni papir, čini se da investitori rasprodaju svoje udjele. Dodatno tome, ovaj kit je premjestio 29 miliona XRP-a, u vrijednosti od preko 15 miliona dolara, na kripto berzu usred pada cijena koji se približava nivou podrške.

Whale Alert je 25. avgusta objavio da je veliki vlasnik prenio 29,3 miliona XRP-a u vrijednosti od 15,13 miliona dolara na Bitstamp berzu.

Odluka sutkinje Torres da dozvoli američkom SEC-u da podnese privremenu žalbu u vezi s prodajom XRP tokena imala je značajan uticaj, što je izazvalo značajan pad tržišta. To je dovelo do oštrog pada cijene XRP-a, probijajući ključne nivoe podrške od 0,6 i 0,5 dolara.

xrp1

Trenutno se cijena XRP-a oporavlja od nivoa podrške na 0,5 dolara, ali postoji značajan rizik od značajnog pada ako trgovci i kitovi odluče da likvidiraju svoje posjede.

U međuvremenu, suđenje između Ripplea i SEC-a se očekuje krajem aprila ili sredinom maja. Ovaj termin je u skladu sa obavještenjem suda i SEC-a i Ripple Labs-a, zajedno s izvršnim direktorom Bradom Garlinghouseom i izvršnim predsjednikom Chrisom Larsenom, koji su naveli njihovu nedostupnost u drugom kvartalu 2024. Kao odgovor, cijena XRP-a je doživjela oporavak; međutim, bikovski zamah nije održan.

U posljednja 24 sata, vrijednost XRP-a je pala za preko 3% i trenutno se trguje po 0,51 USD. Cijena je fluktuirala između 0,510 i 0,528 dolara u ovom periodu. Osim toga, obim trgovanja je bio svjedok smanjenja u posljednja 24 sata.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.