amazon

Amazon Web Services nastoji da uvede kripto transakcije i čuvanje u oblaku

Pravi kandidat će transformisati način na koji kompanije obavljaju transakcije u kriptovalutama, stabilnim coinima, CBDC-ima i NFT-ovima, navodi se u oglasu za posao AWS-a.

Amazon Web Services (AWS) traži specijaliste za podsticanje preuzimanja digitalne imovine, obrade transakcija i čuvanja u oblaku, prema nedavnom oglasu za posao.

Infrastrukturni gigant želi da angažuje stručnjaka za finansijske usluge koji će raditi sa globalnim finansijskim institucijama i inovativnim finteč kompanijama i „transformisati način na koji obavljaju transakcije digitalnom imovinom (npr. kriptovalute, CBDC [digitalne valute centralne banke], stabilne kovanice, sigurnosni tokeni , tokeni podržani sredstvima i NFT-ovi [nezamenljivi tokeni]) od otkrivanja cijene do izvršenja, poravnanja i čuvanja.”

Očekuje se da će Amazonov dugo očekivani prelazak na digitalnu imovinu uključiti neku vrstu tokena za plaćanje, takozvani „Amazon novčić“, zasnovan na prethodnim oglasima za posao.

U međuvremenu, AWS prilagođavanje svoje infrastrukture stvarima kao što su obrada transakcija kriptovaluta i čuvanje će vjerovatno smatrati pametnim potezom, što IBM takođe radi.

„Radeći ruku pod ruku sa našim prodajnim timovima, arhitektama rješenja, ISV-ovima i sistemskim integratorima, pomoći ćete u isporuci rješenja koja pokreću klijente ka sveobuhvatnom preuzimanju digitalne imovine, obradi transakcija i čuvanju u oblaku“, rekao je posao AWS-a ad.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.