200

Binance dostigao prag od 200 miliona korisnika

 

Komentar generalnog direktora Richarda Tenga došao je kao odgovor na to da je Binance dostigao prag od 200 miliona korisnika.
Izvršni direktor Binancea Richard Teng nedavno je rekao da je industrija kriptovaluta prešla iz ere „ranih usvajača“ i sada je ušla u epohu „rane većine“.

Tengova tvrdnja došla je kao odgovor na zahtjev za komentarom u vezi sa najavom kompanije od 8. juna da je dosegla 200 miliona registrovanih korisnika širom svijeta – što je najviše od bilo koje berze kriptovaluta do sada.

„Duboko smo počastvovani i ponizni što smo dočekali 200 miliona registrovanih korisnika i više“, napisao je Teng, u komentaru dostavljenom putem e-pošte, dodajući „ovo dostignuće je oličenje povjerenja koje kripto zajednica i igrači industrije i dalje imaju u Binance ekosistem.”

Izvršni direktor je pripisao “brzi rast” kompanije (broj korisnika narastao sa 100 na 200 miliona u samo 26 mjeseci) promjeni krajolika za industriju kriptovaluta:

“Ova prekretnica nije samo trijumf za Binance. To je takođe znak snažnog rasta i zrelosti za širi kripto sektor. … To odražava tranziciju od ‘ranih usvajača’ kriptovaluta ka ‘ranoj većini’, što ukazuje da se sve više svjetske populacije zagrijava za kripto i njene neograničene mogućnosti.”
Međutim, Binance uskoro neće stati, jer ostaje na misiji uključivanja milijardu korisnika. „Naš fokus u Binanceu ostaje na vodećim inicijativama koje promovišu finansijsku uključenost i inovacije.“

Put do jedne milijarde korisnika neće biti lak. Za to će biti potreban skoro duplo veći broj trenutnih vlasnika kriptovaluta širom svijeta i da se odabere svaki osmi čovjek na planeti.

To će takođe zahtijevati političku podršku globalnih regulatora, posebno u SAD-u gdje je gotovo 50 miliona vlasnika kriptovaluta — oko 10% globalne korisničke baze — i dalje u regulatornom limbu dok SEC i slične vladine agencije razmatraju pravni stav nacije u pogledu različitih aspekata industriju kriptovaluta.

Predstojeći predsjednički izbori potencijalno bi mogli baciti svjetlo na stvari jer se pretpostavljeni republikanski kandidat Donald Trump nedavno proglasio, ako bude izabran, za kripto predsjednika.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.