binance

Binance završava integraciju Bitcoin Lightning mreže

 

Vijest dolazi manje od mjesec dana nakon što je Binance najavio svoje planove za integraciju Bit Lightning Network.

Berza kriptovaluta Binance je završila integraciju Bitcoin Lightning mreže na svoju platformu za BTC isplate i depozite.

Razvoj je potvrdio Binance u objavi na blogu od 17. jula, gdje su naveli da korisnici Binancea sada mogu koristiti rješenje za skaliranje sloja 2 za BTC isplate i depozite.

Kada korisnici sada izaberu da podignu ili deponuju Bitcoin, oni će sada moći da izaberu “LIGHTNING” kao opciju. Ostale opcije uključuju BNB Smart Chain (BEP20), Bitcoin, BNB Beacon Chain (BEP2), BTC (SegWit) i Ethereum ERC20.

binance1
Snimak ekrana koji pokazuje da korisnici mogu odabrati “LIGHTNING” kao opciju kada polažu Bitcoin. Izvor: Cointelegraph

Binance je prvi put nagovijestio integraciju Lightning mreže u maju nakon što je morao privremeno pauzirati povlačenje BTC-a zbog poplave transakcija na čekanju uzrokovanih “nedavnim porastom naknada za gas BTC mreže”.

Eksplozija transakcijskih naknada se uglavnom pripisuje stvaranju memecoina na Bitcoin-u u obliku BRC-20 tokena – novog standardnog tokena na mreži.

binance2

Binance je kasnije potvrdio da radi na ugradnji Lightning mreže 20. juna ubrzo nakon što su korisnici primijetili Binanceove vlastite Lightning nodove.

Binance se pridružuje Bitfinexu, River Financialu, OKX-u, Krakenu i CoinCorneru kao drugim istaknutim berzama koje su prihvatile Lightning Network.

Izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong takođe je u aprilu najavio svoju namjeru da integriše Bitcoin mrežu sloja 2 na Coinbase. Međutim, nije dao vremenski okvir kada bi se to moglo dogoditi.

Lightning Network ima za cilj da Bitcoin transakcije učini bržim i jeftinijim omogućavajući korisnicima da kreiraju kanale transakcija van lanca.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.