bybit

Bybit će obustaviti usluge u Velikoj Britaniji nakon “konačnog upozorenja” finansijskog regulatora

 

Sa sjedištem u Dubaiju, kripto berza Bybit saopštila je da će obustaviti usluge stanovnicima Ujedinjenog Kraljevstva počevši od oktobra zbog “regulatornih promjena”.

Ova berza sa sjedištem u Dubaiju, objavila je suspenziju usluga Ujedinjenom Kraljevstvu kao odgovor na nerješena pravila Uprave za financijsko ponašanje te zemlje ili FCA.

U najavi od 22. septembra, Bybit je rekao da će početi da obustavlja usluge stanovnicima Ujedinjenog Kraljevstva 1. oktobra tako što više neće odobravati nove molbe za račune. Ovaj potez će biti praćen obustavom novih depozita, novih ugovora i promjenama pozicija za postojeće korisnike od 8. oktobra.

bybit1

U svjetlu uvođenja novih pravila od strane Uprave za financijsko ponašanje Ujedinjenog Kraljevstva u vezi s marketingom i komunikacijama kripto kompanija Bybit je odlučila da proaktivno prihvati regulativu i pauzira svoje usluge na ovom tržištu,” kažu iz kompanije.

Bybitov datum za ukidanje usluga padaće na FCA-ov rok da kompanije za kripto imovinu plasiraju korisnicima u Ujedinjenom Kraljevstvu da budu u skladu s određenim pravilima čiji je cilj pružanje „jasnih, poštenih i ne obmanjujućih“ marketinških režima. FCA je prvi put objavila pravila u junu i izdala dodatno upozorenje 21. septembra, podsjećajući firme na rok od 8. oktobra i rizik od krivičnih prijava.

Prema Bybitu, suspenzija usluga „će omogućiti kompaniji da usredotoči svoje napore i resurse kako bi u budućnosti na najbolji način ispunila propise koje su postavile britanske vlasti“. FCA je sugerisala da bi određene firme mogle imati rok do januara 2024. da budu u skladu s marketinškim pravilima, ali im je potrebno prethodno odobrenje regulatora.

Bybit je najavio slično gašenje usluga u Kanadi u maju, navodeći “nedavni razvoj regulative” u to vrijeme. Međutim, kompanija se proširila na nova tržišta, uključujući Kazahstan, gdje je u maju dobila načelno odobrenje za rad kao pružalac usluga čuvanja kriptovaluta.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.