Ripple-XRP-SEC-lawsuit-cryptocurrency

Ripple se prijavljuje za kripto licencu u Velikoj Britaniji i Irskoj

Trijumf Ripplea sa XRP slučajem u SAD-u podstiče ambicioznu potragu za licencom u Velikoj Britaniji.

U svjetlu značajne pravne pobjede protiv SEC-a, Ripple, renomirani gigant usluga kripto plaćanja, stavio je svoj cilj na osiguravanje željenih mjesta u registru kripto kompanija u Velikoj Britaniji. Evropski generalni direktor kompanije, Sendi Young, otkrila je za DL News da su nedavno podnijeli zahtjeve za registraciju firme za kripto imovinu britanskoj Upravi za finansijsko ponašanje (FCA), zajedno s licencom platne institucije u Irskoj.

Uprkos ovom velikom pravnom trijumfu u svojoj domovini, Ripple ostaje nepokolebljiv u svojim planovima širenja na britansko i evropsko tržište. Young je čvrsto izjavila da njihove strategije i planovi rasta ostaju nepromijenjeni. Kompanija namjerava značajno investirati u ove regije, podstičući eksponencijalni rast, rekala je izvršna direktorica. Ona je takođe izrazila entuzijazam za trenutni zamah, jer se Ujedinjeno Kraljevstvo aktivno pozicionira kao obećavajuće investicijsko središte u kripto prostoru.

Rippleove aspiracije rasta u Velikoj Britaniji i Evropi dodatno su ojačane sve većom posvećenošću zemlje da postane globalna kripto elektrana. U nedavnim vijestima, Ujedinjeno Kraljevstvo je napravilo prve korake u pravcu toga da se kriptovalute razlikuju od kockanja, odbijajući pozive da se to regulise pod takvim uslovima. Štaviše, lansiranje eksperimentalnog Digital Sandboxa nudi novim tehnološkim kompanijama priliku da podstiču inovacije u kontrolisanom okruženju.

Dok Ripple nastoji da učvrsti svoje prisustvo u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj, Uprava za finansijsko ponašanje Ujedinjenog Kraljevstva marljivo kreira mudre zahtjeve za firme koje se bave kripto aktivnostima. Kao čuvar registra kripto kompanija, FCA aktivno nastoji da ove operacije dovede pod propise protiv pranja novca i osigura njihovo poštovanje.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.