Do kwon

Do Kwon je registrovao kompaniju u Srbiji za 1 dolar usred Interpolove crvene potjernice

Suosnivač Terraform Labs-a je navodno osnovao “Codokoj22 d.o.o. Beograd” u Srbiji, čija je osnovna djelatnost navedena kao konsultantske usluge.

Suosnivač kompanije Terraform Labs, Do Kwon, osnovao je kompaniju u Srbiji za manje od 1 dolar samo nekoliko nedelja nakon što je za njim izdata Interpolova crvena potjernica, prema dokumentima iz Srpskog poslovnog registra.

Prema izvještaju DLNews-a od 27. marta, pozivajući se na zvaničnu evidenciju, Do Kwon je otvorio kompaniju pod nazivom “Codokoj22 d.o.o. Beograd” u oktobru 2022. za 100 srpskih dinara (0,92 dolara).

Osnovna registrovana djelatnost su konsultantske usluge.

Iako je Do Kwon jedini vlasnik kompanije, Han Chang-Joon, bivši izvršni direktor Chai Corporation, navodno je naveden kao ko-direktor.

Takođe se navodi da su Kwon i Han koristili svoje korejske pasoše da registruju kompaniju — koja je navodno još uvijek posluje — po Srpskom poslovnom registru

Do kon 1

Source: dlnews.com

U izvještaju se takođe navodi da je Do Kvwon navodno angažovao srpsku advokatsku firmu Gecic Law da ga zastupa.

Ognjen Čolić, partner u Gecićevoj advokatsko firmi, navodno je izjavio da je Kwon prošao standardne sigurnosne provjere koje je firma obavljala za svakog klijenta, uključujući pretragu Interpolove internet stranice, na kojoj se nije pojavio.

“On nije tamo ¬— možete to sami provjeriti sada.”

Cointelegraph je nekoliko puta provjerio Interpolovu web stranicu i nije uspio pronaći bilo kakve informacije vezane za Do Kwona, uprkos prethodnim izvještajima u kojima se navodi da je izdata crvena potjernica  za njegovo hapšenje.

Prošle sedmice, i Kwon i Han su uhapšeni u Crnoj Gori nakon što su navodno koristili falsifikovane putne dokumente Kostarike.

Prema Krivičnom zakonu Crne Gore, za ovo djelo zaprijećena je maksimalna kazna zatvora do tri godine.Pravni zastupnik Kwona potvrdio je da će se navodno žaliti na odluku suda da produži pritvor do 30 dana.U međuvremenu, američki tužioci su 23. marta objavili da je Do Kwon optužen za prevaru na sudu u New Yorku.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.