filecoin-flou

Flow integriše usluge skladištenja Filecoin-a kako bi NFT učinio decentralizovanijim

Filecoin je postao zvanični partner za čuvanje Flow Blockchain-a, sa firmom koja radi na obezbjeđivanju decentralizovane memorije za NFT-ove stvorene na mreži Dapper Lab.

Filecoin je u saopštenju od 13. oktobra rekao, da je ovaj potez dio pritiska da se osigura da NFT vlasnika i izdavaoca budu „bezbjedno dostupni svuda“.

Najava slijedi iz prethodnog poteza u avgustu, u kome je Dapper Labs radio na integraciji Filecoin-ovih usluga čuvanja sa Flow Blockchain-om.

Saradnja omogućava korisnicima Flow-a da prave NFT-ove, iskoriste adresiranje sadržaja InterPlanetary File Sistem (IPFS) i čuvaju žetone u decentralizovanom skladištu na Filecoin-u.

Prema Filecoin-u, adresiranje sadržaja je rješenje za adresiranje lokacije koje preuzima mrežne informacije sa određenih lokacija na internetu, na primjer iza URL adresa. Filecoin tvrdi da ova metoda ima „očigledne nedostatke“ jer se podaci oslanjaju na centralizovane entitete, koji posjeduju lokacije i stoga mogu „kontrolisati sadržaj“.

„U adresiranju zasnovanom na sadržaju, sadržaj se više ne preuzima sa pojedinačnih lokacija na internetu. Umjesto toga, sadržaj se preuzima sa bilo kojih čvorova na IPFS mreži, koji imaju sadržaj koji tražite“, istakao je Filecoin.

Kao dio saradnje, Filecoin je otvorio i „Next Step Grants“ u vrijednosti od 5.000 USD, za svaki prihvatljiv NFT projekat na Flow-u, koji se integriše sa IPFS-om ili Filecoin-ovom mrežom.

“Kako ekosistem Flow raste, Filecoin-ovo decentralizovano rješenje za čuvanje, omogućiće budućim aplikacijama koje su izgrađene na Flow-u, da imaju lak način da zaštite NFT medijsku imovinu i metapodatke”, navodi se u ovom saopštenju.

Dapper je pokrenuo Flow Blockchain krajem 2020. godine, a mreža je dom vrhunskih NFT projekata, uključujući NBA Top Shot i CryptoKitties. Septembar je bio veliki mjesec za Dapper, s tim što je kompanija potpisala višestruka partnerstva sa vrhunskim kompanijama, zajedno sa prikupljanjem 250 miliona dolara od finansiranja.

Cointelegraph je 14. septembra izvjestio da je Google, u partnerstvu sa Dapperom, radio kao mrežni operater za Flow. Google se prijavio da podržava razvoj proizvoda i usluga Veb 3.0, poput NFT projekata sa „skalabilnom“ i „sigurnom infrastrukturom“.

30. septembra, NFL je u partnerstvu sa Dapperom lansirao ekvivalent američkog fudbala, NBA Top Shot on Flow, koji bi se trebao realizovati kasnije ove godine.

Tokom najave kruga finansiranja od 250 miliona dolara, Dapper je naglasio da će se svježi kapital koristiti za finansiranje daljih licenciranih NFT projekata u sportu, muzici i zabavi, zajedno sa povećanjem NBA Top Shot platforme.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i spekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice ili pisca da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek treba konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.