aelf

GameFi hackathon će da nagradi najbolje programere igrica u blockchainu

GameFi je DeFi-jev sljedeći vitalni korak. Jedan projekat to razumije i finansira hakaton da to dokaže.
Dok su decentralizovane finansije (DeFi) u porastu, čini se da određeni sektor unutar njega pravi više buke od većine. Taj sektor je GameFi i svi ga žele.

U svojoj srži, GameFi je prostor u kojem igrači zarađuju igrajući svoje omiljene igrice. Oni stiču likove u obliku nezamjenjivih tokena (NFT) i razvijaju ih kroz igru, da bi ih kasnije prodali za profit. To je prirodna evolucija trenutne industrije igara i programeri su željni da to iskoriste. aelf je projekat koji to želi pomoći.

GameFi hakaton

aelf je decentralizovana računarska blockchain mreža u oblaku koja ima za cilj da podrži nove ideje unutar kripto industrije, a istovremeno podržava postojeće ekosisteme kao što su Bitcoin (BTC) i Ethereum (ETH).

Podvlačeći svoju misiju da unaprijedi prostor blockchaina, aelf održava masivni hakaton fokusiran na metaverzum pod nazivom Top of OASIS. Održan u saradnji sa DoraHacks-om, ovaj hakaton je prvi od mnogih za koji se grupa nada da će biti godišnji događaj.
Iako hakaton može biti fokusiran na NFT, DeFi, DAO ili Web 3.0, aelf usmjerava svoje učesnike da izgrade projekte vezane za GameFi i metaverse, s obzirom da su postavljeni kao neki od najprofitabilnijih sektora DeFi-ja.

Ipak, aelf će dodijeliti različite nagrade u zavisnosti od kategorije učesnika po izboru. Raspon nagrada varira od 1.000 do 15.000 USDT.
Svi učesnici koji se plasiraju takođe će osvojiti Arcane NFT, seriju kolekcionarskih predmeta koje je dizajnirao aelf. U budućnosti će ovi nosioci NFT-a steći posebna prava unutar mreže kao nagradu za svoj doprinos.

aelf poziva najkreativnije blockchain programere da učestvuju u ovom hakatonu, pomažući projektu u izgradnji svestrane dev zajednice za proširenje aelf ekosistema u budućnosti. Angelhack i Gitcoin se također uključuju u asistenciju u takmičenju.

Takmičenje za uzraste

Registracija je već pokazala da će ovaj hakaton biti prilično konkurentan, a kompanija obećava atraktivan nagradni fond. Hackathon će također poslužiti kao dokaz da aelf mreža može obezbijditi takvo takmičenje, koje Haoba Ma, izvršni direktor aelf-a, proširuje:

“Cijela mreža je dobro pripremljena da podrži hakatone i njihove posljedice. Pripremili smo naš najbolji tim da podrži naše hakere iz svih perspektiva. To će postaviti temelje za razvoj aelf ekologije, a mi ćemo pozvati najtalentovanije programere na našu platformu. Ovo je samo početak.”

Inače, aelf planira svijetlu budućnost sa raznim partnerstvima i mogućnostima koje su u pripremi. Samo u proteklih dvanaest mjeseci, pozvala je više renomiranih blockchain grupa kao što su Huobi pool, bountyblok i RockX da budu dio mreže.

Grupa je također nedavno pokrenula svoju glavnu mrežu u koju je migrirala ERC-20 i BEP-20 ELF tokene. Budući planovi uključuju pokretanje SDK-a za brzu implementaciju pametnih ugovora, decentralizovano arhiviranje podataka, bočne lance i još mnogo toga.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.