Gemini-Crypto-Exchange

Gemini u partnerstvu sa najvećom kolumbijskom bankom za trgovinu kriptovalutama

Kripto berza Gemini sa sjedištem u Njujorku objavila je da će se proširiti na Latinsku Ameriku kroz predstojeće partnerstvo sa najvećom kolumbijskom bankom, Bancolombia.

Partnerstvo će stupiti na snagu 14. decembra i omogućiće klijentima iz Bancolombia da trguju sa četiri kripto valute: Bitcoin (BTC), Eter (ETH), Litecoin (LTC) i Bitcoin Cash (BCH).

Ograničen broj korisnika će moći da kupi kriptovalute direktno sa svojih bankovnih računa u Bancolombia preko Gemini berze, koja će obezbjediti kripto-specifičnu infrastrukturu za razmjenu i čuvanje imovine. Ostaje nejasno da li će korisnici moći da povuku sredstva direktno sa svojih naloga.

U saopštenju od ponedeljka o partnerstvu, Gemini je naveo da ono „služi kao važan korak ka strateškom širenju prisustva Geminija u Latinskoj Americi“.

„Vjerujemo da kripto može da igra važnu ulogu u razvoju Latinske Amerike jer se interesovanje za blockchain i inovativne tehnologije širi širom regiona.

Partnerstvo će se odvijati kao dio jednogodišnjeg pilot programa koji vodi kolumbijski finansijski regulator, Superintendencia Financiera de Colombia (SFC). Regulatorni sandbox „la Arenera“ odobrilo je Ministarstvo finansija i javnih kredita u septembru 2020.

U januaru je SFC objavio da je odabrao devet od četrnaest kripto berzi koje su se prijavile za projekat, uključujući Gemini, Binance i meksičku berzu Bitso.

Otkako je El Salvador 7. septembra usvojio BTC kao zakonsko sredstvo plaćanja, Latinska Amerika je napravila korak ka usvajanju kriptovaluta. U oktobru, izvršni direktor multivalutne investicione platforme Uphold J. P. Thieriot rekao je za Cointelegraph da Latinska Amerika ima „najviše koristi od kriptovaluta“.

Gemini trenutno posluje u preko 60 zemalja, uključujući Argentinu, Brazil, Čile, Salvador, Panamu, Peru i Urugvaj u Latinskoj Americi.

Bancolombia posluje u Kolumbiji, Panami, Gvatemali i Salvadoru. Prema internom izvještaju iz prošle godine, ima 17,8 miliona korisnika.

U martu, najstarija kolumbijska banka Banco de Bogota je takođe objavila da će pilotirati kripto usluge kao dio “la Arenera”. Godinu dana prije, u martu 2020, Cointelegraph je izvjestio da je Latinska Amerika region sa trećim najvećim brojem kripto korisnika na svijetu.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.